El ‘look’ més esperat

El vestit de Cristina Pedroche per les campanades 2022 homenatja els refugiats

Tots els vestits de Cristina Pedroche per la nit de Cap d’Any

La presentadora va lluir un abric creat amb tendes de campanya de l’ACNUR, una escultura en forma de colom de la pau sobre el pit i una faldilla de tul en espiral

Javier Bosca

Cristina Pedroche va acabar el 2022 com els últims nou anys: a la Puerta del Sol de Madrid junt amb el cuiner Alberto Chicote, copa en mà i amb un estilisme que ja és història de la televisió i de les campanades d’Espanya. Un dia després de confirmar que espera el seu primer fill amb el seu marit, el xef Dabiz Muñoz, va voler donar visibilitat a les persones refugiades en un any marcat globalment per la guerra d’Ucraïna. Per això portava un disseny amb una capa i un top amb la figura d’un colom de la pau.

La presentadora va lluir un ‘look’ compost. D’una banda, va amenitzar les campanades amb un abric creat amb tendes de campanya de l’ACNUR, l’alt comissionat de les Nacions Unides per als refugiats. En la confecció han col·laborat 75 refugiats, procedents de 10 països diferents, que resideixen als centres d’acollida de refugiats d’Alcobendas i Vallecas, a la Comunitat de Madrid. «Hi va haver una època en què vam haver de buscar a fora la il·lusió d’una vida. Apostem per la solidaritat, l’empatia i l’amor», va defensar Pedroche segons abans de les campanades.

Després es va treure l’abric i va mostrar el que tothom esperava: el vestit, que, un any més, tenia el segell de l’estilista José Fernández Pacheco, conegut com Josie. El dissenyador de moda va admetre que va haver de canviar el pla del ‘look’ per l’embaràs de Pedroche.

Colom de la pau sobre el pit

Així, l’encarregat de la direcció creativa del projecte des de fa vuit anys, va optar per vestir la presentadora amb una escultura d’art figuratiu en forma de colom de la pau sobre el pit, elaborada per Jacinto de Manuel, i una faldilla de tul en espiral. Tant la faldilla com l’abric han sigut confeccionats per Iñigo Garaizabal.

Tots els vestits que ha lluït Pedroche a la Puerta del Sol han sorprès i aquesta ocasió no podia ser menys. El toc final va ser un ‘bodypainting’ als avantbraços, unes pinzellades creades també per De Manuel que representaven el rebuig de la violència.