Entrevista

Rafa Nadal: «Som uns pares normals i feliços amb el nostre fill»

  • El mallorquí, considerat el millor tennista de la història en pistes de terra batuda, fa balanç del seu últim any i reflexiona sobre la seva recent paternitat, els canvis en la seva vida, la seva experiència i les lesions

Rafa Nadal ha parlat obertament sobre la seva nova faceta com a pare del seu primer fill, Rafa Nadal Junior, que va néixer el 8 d’octubre, fruit del seu matrimoni amb Xisca Perelló, en exclusiva per a l’edició de gener de la revista ‘Esquire’.

 El tennista, guanyador de 22 títols de Grand Slam, que protagonitza la portada de l’esmentada publicació, reconeix que «és encara molt recent el naixement, però sí que ja sents que alguna cosa ha canviat en la teva vida i que hi ha una persona que depèn totalment de nosaltres. És un sentiment i un amor indescriptible. També et dic que no soc l’únic pare del món i que hi ha milions que han sigut pares abans de nosaltres. Som uns pares normals i feliços amb el nostre fill», afirma orgullós el mallorquí, que afegeix: «No crec que hi hagi una versió nova de mi, al contrari. Soc la mateixa persona, un any més gran que l’any passat, i amb, això sí, novetats a nivell personal que em fan estar molt content i feliç en la meva vida. Però el mateix al cap i a la fi».

Nadal, fa també balanç del seu últim any i res es compara amb la felicitat de la seva recent paternitat: «S’han combinat moments d’immensa alegria amb el naixement del nostre fill amb altres en els quals hem passat situacions complicades que ens van tenir en alerta i que van impedir un desenvolupament normal d’allò que estàvem fent, en el meu cas competir en l’Open dels EUA. Però al final tot ha sortit bé i em queda el sabor dolç de l’any que ja està per acabar», reflexiona, però afirma que ha sigut un gran any a nivell professional, malgrat les lesions: «No es guanyen fàcilment dos títols de Grand Slam cada any i això m’ha fet estar satisfet pel que fa a resultats», assenyala el jugador, que està considerat com el millor tennista de la història en pistes de terra batuda.

«Disfruto amb la competició»

Sobre si es planteja ja la seva retirada, Nadal, de 36 anys, considera que «tot és relatiu. Està clar que si les lesions m’haguessin impedit definitivament jugar amb opcions de guanyar, m’hauria retirat. Però ja veus, per ara continuo tenint ganes de jugar, disfruto amb la competició i em continuo veient capacitat per jo competir i aspirar als títols, que és el que puc demanar. El dia que no sigui capaç o no tingui aquesta il·lusió, estaré, llavors sí, a prop de la meva retirada», revela el tennista que ocupa la segona posició del rànquing ATP.

«Miro els joves, jo ja no ho soc per a l’esport, i veig molt d’allò que jo feia i que ja no puc pel pas del temps i el desgast físic. Però és allà també on altres elements entren en joc, i l’experiència fa que la combinació de factors jugui al meu favor en certs moments», remarca Nadal.

Temes:

Rafa Nadal