Donació conjunta després del divorci

Les exdones de Bill Gates i Jeff Bezos, unides per la igualtat de la dona

  • Melinda Gates i MacKenzie Scott llancen tasques benèfiques amb la fortuna familiar

Bill Gates y Melinda Gates / JEAN-CHRISTOPHE BOTT (EFE)

Melinda Gates té una nova aliada en la seva lluita a favor de la igualtat de gènere. L’exdona de Bill Gates, fundador de Microsoft, ha donat entrada en les seves tasques benèfiques en aquest àmbit a MacKenzie Scott, tot just divorciada de Jeff Bezos, fundador d’Amazon. Les dues s’han compromès a destinar 40 milions de dòlars per recolzar projectes que busquen «expandir el poder i la influència de la dona als Estats Units fins al 2030», segons un comunicat emès per French Gates.

Les iniciatives han sortit del concurs Equality Can’t Wait Challenge i les quatre primeres guanyadores són les que es repartiran els diners de les dues grans filantropes nord-americanes. Es van rebre més de 550 propostes. La iniciativa va a càrrec de Pivotal Ventures, fundada per Gates, a la que ara s’han unit altres inversores, com l’esmentada MacKenzie Scott al costat del seu nou marit –el professor Dan Jewett– i Charles and Lynn Schusterman Family Philanthropie.

«L’aclaparadora resposta demostra que no hi ha escassetat d’idees transformadores sobre com accelerar el progrés de les dones i les nenes», va indicar Melinda French Gates, fundadora de Pivotal Ventures.» Podem trencar els patrons de la història i promoure la igualtat de gènere, però hem de comprometre’ns a aixecar organitzacions».

Scott, per la seva banda, va assenyalar, que «els premiats són equips sòlids que treballen a primera línia i dins de les comunitats per ajudar les dones a construir poder en les seves vides i carreres». «El millor de tot és que no estan sols. Aquest desafiament va rebre moltes idees audaces per activar noves palanques, eliminar velles barreres i impulsar la igualtat de gènere. És emocionant veure totes les maneres com les persones estan marcant la diferència».

Els quatre premiats se centren en les veus de les dones que han sigut més afectades per la desigualtat de gènere: La primera és Building Women’s Equality through Strengthening the Care Infrastructure (prestació de cures com a treball no remunerat), Ada Developers Academy (impuls a les carreres de desenvolupament de software impactants); Project Accelerate de Girls Inc. (acceleradora de les dones joves a través de l’ingrés a la universitat i la carrera); i The Future is Indigenous Womxn (un projecte per recolzar i escalar negocis de dones indígenes).

Gates i Scott han protagonitzat els dos grans divorcis d’aquest segle. El més recent, entre el fundador de Microsoft i la seva dona, ha obligat a repartir entre tots dos la fortuna dels Gates que, segons Forbes, té un valor estimat de 130.500 milions de dòlars (uns 110.000 milions d’euros), cosa que els converteix en les quartes persones més riques del món, darrere dels Bezos (203.000 milions), Elon Musk (175.000 milions) i el propietari francès d’articles de luxe Bernard Arnault (155.000 milions de dòlars).

Bill i Melinda Gates es van separar al maig després de més de 27 anys de relació en què van fundar una de les organitzacions benèfiques més importants del món, Bill & Melinda Gates Foundation. S’especula que entre part de les raons del divorci hi hauria la relació de Bill Gates amb el magnat i pederasta Jeffrey Epstein, causa del divorci de Melinda, segons ‘WSJ’.