Segueix el procés judicial

Gérard Depardieu, acusat de violació

Les agressions sexuals, comeses contra una jove actriu, haurien tingut lloc l’estiu del 2018

L’actor francès Gérard Depardieu, de 72 anys, va ser acusat formalment el 16 de desembre passat per «violació» i «agressions sexuals» que hauria comès el 2018 contra una jove actriu, ha indicat a l’Agència France Presse una font pròxima al cas, confirmada per un funcionari judicial.

La demandant havia denunciat davant la policia a finals d’agost del 2018 haver sigut violada en dues ocasions al domicili parisenc de l’estrella uns dies abans, i l’estiu del 2020 va aconseguir que la investigació, inicialment arxivada per la fiscalia de París, es confiés a un jutge d’instrucció.

Els fets s’haurien produït al districte VI de París, el dimarts 7 i el dilluns 13 d’agost del 2018. Al seu dia l’advocat de l’actor, Hervé Temine, va rebutjar taxativament les acusacions i va afirmar que l’actor, famós per desenes de pel·lícules, com ‘Cyrano de Bergerac’ i ‘Asterix’, havia quedat «commocionat» quan va conèixer la notícia que havia sigut denunciat. «Aquesta acusació és el contrari del que és ell i del que respecta», va dir el lletrat.