L'ACTRIU DE 'JUNO'

Ellen Page anuncia que és trans

La intèrpret ha fet públic a les xarxes socials que el seu nou nom és Elliot

undefined56055645 files in this file photo taken on september 08 2019 direct201201203533 / GEOFF ROBINS

Ellen Page, que va assolir la fama com a protagonista de ‘Juno’ (2007), ha anunciat aquest dimarts a les xarxes socials que és trans i que a partir d’ara el seu nom és Elliot.

«Hola, amics. Vull compartir amb vosaltres que soc trans [...] i que el meu nom és Elliot», ha dit en els seus comptes de Facebook, Instagram i Twitter. «Em sento afortunat d’escriure això. De ser aquí. D’haver arribat a aquest lloc a la meva vida», ha afegit.

Page ha aprofitat el missatge per recordar la discriminació que continua patint la comunitat trans. «La veritat és que, malgrat sentir-me profundament feliç ara mateix i de saber quant privilegi tinc, també tinc por», ha comentat amb referència a l’«odi» i «la violència» contra les persones trans.

«Als líders polítics que treballen per criminalitzar les cures de salut als trans i neguen el nostre dret a existir, i a tots aquells que tenen una plataforma de masses i continuen llançant hostilitat a la comunitat trans: teniu sang a les vostres mans», ha assegurat. «M’encanta que soc trans, m’encanta que soc queer [...]. Us estimo i faré tot el possible per canviar aquest món a millor», finalitzava.

Recolzament a les xarxes

Page ha rebut un gran recolzament aquest dimarts a les xarxes i, per exemple, a Twitter el seu missatge acumula més de 181.000 «m’agrada» i ha sigut retuitejat en més de 60.000 ocasions en menys d’una hora.

Amb una nominació a l’Oscar per la sorprenent i aclamada comèdia ‘Juno’, Page ha deixat la seva empremta en altres pel·lícules com ‘Hard Candy’ (2005), ‘Roller Girls’ (2009), ‘Origen’ (2010) o les cintes d’X-Men ‘X-Men: La decisió final’ (2006) i ‘X-Men: Dies del futur passat’ (2014) i a la sèrie ‘The Umbrella Academy’.

Page s’ha destacat pel seu gran activisme a favor dels drets de la comunitat LGTB, des que el 2016 es va declarar lesbiana. El 2018 es va casar amb la seva parella, la ballarina Emma Portner.