VETERANA INSTAGRAMERA

Les 10 raons inapel·lables de l'àvia perquè els nets mengin

El vídeo de Guadalupe Fiñana, Abuela de Dragones, a les xarxes, instant la seva neta a menjar es fa viral

zentauroepp55981646 guadalupe fi ana abuela dragones 201125140648

Explica la llegenda que un net, cansat que la seva àvia li digués «que et deixes el millor» cada vegada que es deixava menjar al plat, al final va decidir menjar-se les tapes dels iogurts per deixar de sentir la feliç frase. Una cosa així li passa a la neta de Guadalupe Fiñana, també coneguda a les xarxes socials com Abuela de Dragones, cada vegada que va a dinar a casa seva.

Fa uns dies, la neta penjava un vídeo al compte d’Instagram de la Guadalupe, que també significava el seu debut a la plataforma Tik Tok, que sota el títol ‘Armes de les àvies perquè mengem més’, oferia 10 arguments inapel·lables amb què convèncer el net més inapetent i cançoner a l’hora de menjar.

Decàleg inapel·lable

«Àvia, que no en vull més» exclama la jove a la seva àvia a l’inici del vídeo. A partir d’aquí la Guadalupe desplega una sèrie d’irrefutables arguments que van desarmant a poc a poc la defensa de la neta.

«¿Com que no en vols més? Doncs això t’ho menges i els filets te’ls has de menjar també», ordena rotunda la Guadalupe, i afegeix davant les queixes de la neta sobre l’exagerada quantitat de menjar: «¡Com que te n’he posat massa? Com cada dia», assegura convençuda. I davant la insistència de la neta: «Que no en vull més,que noo», respon l’àvia–, «que sí», replica la neta, així que la Guadalupe recorre al xantatge emocional amb un «no facis que m’enfadi ¿eh?».

No obstant, la dona li ofereix a la jove una sèrie de solucions alternatives: «Demà quan siguis a casa teva no mengis, però aquí has de menjar», un argument que apuntala amb un convincent «és de mala educació deixar-se coses al plat» i la sospita que alguna cosa passa amb la seva neta per a tanta desgana. «Tu el que estàs és desganada, no sé què et passa», assegura convençuda.

 

«Menja, menja perquè et facis gran, com em deia la meva àvia», insisteix la Guadalupe, que no deixa de menjar en tot moment amb una gana encomiable i mentre sobreimpressionat en el vídeo van apareixent els diferents arguments esgrimits per la veterana dona: Invalidació de l’argument, Lliçons de protocol, Xantatge, Solucions alternatives, Distorsió de la realitat, Alguna cosa et passa, No hi ha excusa que valgui, Estàs en edat de creix i Mai és suficient.

Com era d’esperar, finalment la jove acaba amb el menjar del plat però no sembla suficient per a la Guadalupe, que amb un gest satisfet i una mica melós li demana a la seva neta: «Molt bé, ara aquests dos tallets no els deixis, que no t’arriben a una dent. Una miqueta de formatge i unes postres», concedeix benèvola la veterana instagramera davant la incredulitat de la seva jove familiar.

No és la primera vegada que els comentaris de l’Abuela de Dragones sobre la popular sèrie ‘Joc de trons’ o algun dels seus vídeos de caràcter familiar es fan virals a les xarxes amb les divertides ocurrències i anècdotes de la Guadalupe, però el de com rebatre els arguments de nets desganats està fent furor.