CAS REOBERT

L'actor Anthony Rapp i un altre home demanden Kevin Spacey per assalt sexual

Un nova llei novaiorquesa ha fet possible que Rapp torni a denunciar tres anys després l'actor d''American Beauty'

Els dos incidents van tenir lloc fa dècades, quan els dos homes eren nanos de 14 anys

Actor Anthony Rapp attends the Star Trek: Discovery season two premiere in New York on Jan. 17, 2019, left, and actor Kevin Spacey is seen during his arraignment on a charge of indecent assault and battery in Nantucket, Mass., on Jan. 7, 2019. On Wednesday, Sept. 9, 2020, Rapp was one of two men who filed a lawsuit against Spacey, accusing the actor of sexual assaults in the 1980s when he and the other plaintiff, who is known as C.D. were teens. (AP Photo, File) / AP

L’actor nord-americà Anthony Rapp i un altre home no identificat han demandat el també intèrpret Kevin Spacey per assalt sexual en dos incidents diferents que suposadament van tenir lloc fa dècades, quan eren nens de 14 anys, segons han informat aquest dimecres mitjans locals.

Rapp, que avui té 48 anys, el 2017 va acusar públicament Spacey, de 61 anys, d’iniciar intents sexuals cap a ell en un esdeveniment que suposadament va tenir lloc el 1986, una al·legació que ara arriba als tribunals gràcies a una recent llei de Nova York que permet a les víctimes d’abusos sexuals infantils demandar anys després.

D’acord als documents judicials, citats pel mig especialitzat ‘Page Six’, Rapp era un nen actor de 14 anys en una obra de Broadway quan va conèixer el protagonista de ‘House of Cards’ el 1986 i aquest el va convidar a una festa al seu apartament de Manhattan.

Spacey, que llavors tenia 27 anys, «intencionalment i voluntàriament, i sense el consentiment del denunciant, va fer un avenç sexual no desitjat» cap a Rapp agafant-lo del darrere, «aixecant-lo fins a un llit i ajaient-se sobre el seu cos. El nen actor va córrer a un bany i poc després se’n va anar del lloc».

Un alumne adolescent

L’altre home que ha denunciat Spacey, identificat com a C. D., presumptament va conèixer el veterà actor en una classe d’interpretació impartida per aquest al comtat novaiorquès de Westchester el 1981, quan tenia 12 anys, i dos anys més tard va patir abusos per la seva part.

D’acord a la demanda, Spacey va convidar C.D. al seu apartament i va mantenir relacions sexuals amb ell, un incident que es va repetir «en diferents ocasions» i que va finalitzar quan aquest «va intentar sodomitzar» el denunciant, que «va aconseguir alliberar-se i va fugir» del lloc.

 Anthony Rapp, en l’estrena de la sèrie de TV ‘Star Trek Discovery’. / AP / CHRIS PIZZELLOUTOR FOTO (FONT)

Danys emocionals

Tant Rapp com l’home no identificat al·leguen que van patir danys emocionals a causa d’aquestes trobades i reclamen una compensació.

L’acusació de l’intèrpret d’‘Star Trek: Discovery’ el 2017 va fer tremolar la carrera de Spacey, que va assegurar que no recorda l’episodi, però li va dedicar «la més sincera disculpa» i va aprofitar en el mateix comunicat fet a través de Twitter per declarar-se obertament homosexual.

Guanyador de dos Oscars per ‘Sospitosos habituals’ (1995) i ‘American beauty’ (1999) i considerat un dels millors intèrprets de la seva generació, Spacey va veure esfondrar-se definitivament la seva trajectòria després d’altres acusacions d’agressió sexual en contra seu que van sortir a la llum gràcies a l’impuls del moviment #MeToo.

Retirada de càrrecs

Dos casos van arribar als tribunals el 2019, però no van progressar: a Los Angeles, un massatgista ho va denunciar per una agressió sexual suposadament ocorreguda el 2016 però va morir abans que la Fiscalia presentés càrrecs; mentre que a Massachusetts, un jove que l’havia acusat d’una altra agressió el 2016 va retirar els càrrecs