després de patir un ictus

Joaquim de Dinamarca, estable després de la seva operació cerebral a França

El fill de la reina Margarida, de 51 anys, haurà de continuar hospitalitzat

zentauroepp54244488 dinamarca200726142648 / JACQUES WITT

El príncep Joaquim de Dinamarca, operat d’urgència divendres al sud de França a causa d’un coàgul sanguini al cervell, es «troba bé ateses les circumstàncies», ha anunciat la Casa Reial.

«La situació del príncep Joaquim és estable. Afortunadament els professionals el van tractar a temps i es troba bé ateses les circumstàncies», ha declarat una portaveu del palau reial a l’agència danesa de premsa Ritzau. «És prematur dir quant temps estarà hospitalitzat», ha afegit.

Joaquim de Dinamarca, de 51 anys, estava passant les vacances en família al castell de Cayx, al sud-oest de França, propietat de la família reial danesa, quan es va trobar malament.

Germà petit del príncep hereu

El fill de la reina Margarida va ser traslladat en ambulància a un hospital de la ciutat de Tolosa, a 130 km del castell, segons la Casa Reial, on va ser operat d’un ictus.

Joaquim, el pare del qual era d’origen francès, és el germà petit del príncep hereu Frederic, de 52 anys, que un dia ha de substituir al tron la seva mare, de 80 anys. Joaquim es va casar dues vegades i té quatre fills, dos fills de la seva primera unió i dos més amb la seva dona actual, Marie, que també és d’origen francès.

Coronel de reserva, té prevista la seva incorporació com a conseller militar de l’ambaixada de Dinamarca a París.