CANTANT AMB PROBLEMES

Pete Doherty, detingut l'endemà de ser alliberat

L'ex de Kate Moss va ser alliberat dissabte sota custòdia per un cas de tinença de cocaïna i diumenge va ser arrestat per barallar-se amb un altre alcohòlic

AR07 LONDRES (REINO UNIDO), 22/03/2010. Fotografía de archivo fechada el 7 de agosto de 2007 que muestra al cantante británico Pete Doherty, solista del grupo Babyshambles, fumando un cigarrillo mientras espera una sentencia en el Juzgado de primera instancia de Londres, Reino Unido. Una portavoz de la Policía metropolitana de Londres informó hoy, lunes 22 de marzo de 2010, de que Doherty fue detenido el 19 de marzo de 2010 y posteriormente puesto en libertad bajo fianza por la sospecha de suministrar drogas a la cineasta Robin Whitehead, miembro de una multimillonaria familia británica y fallecida el pasado enero por una supuesta sobredosis. Whitehead grabó en 2009 un documental, The Road to Albion, sobre la que anterior banda de Doherty, The Libertines, y había dedicado sus diez últimos días a rodar una segunda película sobre el músico. EFE/Andy Rain / ANDY RAIN (EFE)

El cantant britànic Pete Doherty va ser arrestat a París diumenge, per participar en una baralla, després de rebre la llibertat sota custòdia en un cas de tinença de cocaïna, segons informa la revista ‘Le Point’. El membre de Libertines, de 40 anys, va ser posat sota custòdia policial diumenge per «violència contra una persona en estat d’embriaguesa», segons el fiscal de París.

Segons el seu advocat, el cantant va ser arrestat «després d’una baralla amb un altre alcohòlic». «Després de ser detingut, se’n va anar a casa i després va sortir a prendre una copa, però no pren alcohol a causa del tractament de desintoxicació que ha estat fent durant un mes», va afegir.

Pete Doherty havia sigut alliberat dissabte a la tarda, dos dies després del seu arrest, després de comprar cocaïna. Per aquests fets, el fiscal li havia imposat una multa de 5.000 euros sota pena de presó, en el marc d’una ordre penal que encara ha de ser homologada per un jutge del tribunal de París.

En rehabilitació

El cantant, que es troba al començament d’una llarga gira a Europa i principalment a la Gran Bretanya, «s’ha compromès a rebre un seguiment a temps complet per un adictòleg i un metge per no caure en la temptació», segons el seu advocat.  «No és un delinqüent, està en rehabilitació a França i Anglaterra i vol concentrar-se en la resta de la seva carrera artística», va agregar.

Pete Doherty, també conegut com el nòvio de l’exmodel Kate Moss, ha sigut notícia en repetides ocasions pels seus excessos relacionats amb les drogues. El juliol del 2012, va ser expulsat d’un centre de desintoxicació de luxe a Tailàndia per falta de voluntat en la seva lluita contra l’addicció a l’heroïna.