DESPRÉS D'UNA VIDA EN COMÚ

Joaquín Sabina demana matrimoni a la seva musa Jimena Coronado

Serrat revela que el seu col·lega ha decidit casar-se amb la seva companya des de fa 20 anys

lmmarco50784890 madrid spain september 25 joaquin sabina and his girlfri191107131800 / Europa Press Entertainment

Un clàssic, malgrat tot.Joaquín Sabina ha demanat matrimoni a la seva companya des de fa 20 anys, Jimena Coronado. Ho ha fet de la manera més tradicional: clavant el genoll a terra i amb un anell a la mà. Ho ha explicat en un programa de la televisió argentina el seu company de vida i de gira, Joan Manuel Serrat, ‘Juntos de nuevo’ han omplert dues nits l’estadi Movistar Arena de Buenos Aires, amb un aforament de 15.000 persones, amb la seva gira ‘No hay dos sin tres’, que els portarà a altres països de Llatinoamèrica.

Serrat i Sabina van acudir al programa argentí ‘Teleshow’ i, entre bromes i picades d’ullet còmplices de gairebé tres dècades d’amistat, van confessar que el cantant va sorprendre la seva parella amb la petició de casament.  Sabina li va recriminar que això no ho havia d’explicar, però amb la boca petita. «Jo tinc 70 anys, el dia que la Jime en va complir 50 vaig doblegar el clatell i en vers...» 

«Jimena m’ha salvat la vida més d’una vegada» ha explicat en alguna ocasió el cantant de Jaén sobre la seva parella des de 1998. Coronado és filla de l’expresident del Banc Central de Reserva del Perú i tots dos comparteixen vida i casa a Madrid des de fa dues dècades.La parella es va conèixer el 1999 en una suite de l’Hotel Sheraton de Lima, on Coronado va acudir com a fotògrafa del diari local ‘El Comercio’ per fer-li un reportatge. 

Jimena ha inspirat moltes de les balades romàntiques de Sabina. És qui respon les trucades a la casa de la parella a prop del Rastro. Qui sap qui els pot visitar o qui autoritza que un periodista entrevisti Sabina. També va ser clau en la recuperació del cantant després de l’infart cerebral que va patir el 2001. A ella li va dedicar, entre d’altres, la cançó ‘Rosa de Lima’. Sabina, que va estar la setmana passada a Madrid en la presentació del llibre de Mario Vargas Llosa conversant animadament amb la filla del Nobel, Morgana, és pare de dues filles, Carmela i Rocío, fruit de la seva unió amb Isabel Oliart, filla de l’exministre de Defensa d’UCD Alberto Oliart, amb la qual va mantenir una llarga relació.

La notícia coincideix amb l’anunci que Serrat i Sabina tornaran a actuar junts a Madrid. Serà el 20 de gener al WiZink Center. De moment és l’única actuació confirmada a Espanya després de la gira de 17 concerts que estan celebrant per Llatinoamèrica. 

Joaquín Sabina està actualment ocupat en la producció d’un biopic en format de sèrie per a televisió, que dirigeix el cineasta Fernando León de Aranoa i que s’estrenarà l’any que ve.