tècniques «il·legals»

El príncep Enric demanda dos tabloides per «punxar» telèfons

El duc de Sussex ja va denunciar fa dos dies la «campanya implacable» que ha emprès un sector de la premsa britànica contra la seva dona

lmmarco48792065 files in this file photo taken on may 08 2019 britain s pr190813150933 / DOMINIC LIPINSKI

El príncep Enric d’Anglaterra, duc de Sussex, ha presentat una demanda contra els tabloides britànics ’The Sun’ i ’Daily Mirror’ per accedir suposadament a missatges telefònics privats, segons ha comunicat aquest divendres el Palau de Buckingham.

Un portaveu oficial ha indicat que s’ha presentat davant del Tribunal Superior una demanda en nom del príncep Enric, els advocats del qual al·leguen que aquests mitjans de comunicació van recórrer a tècniques «il·legals» per «interceptar» missatges deixats en la bústia de veu de telèfons mòbils.

El net de la reina Elisabet II d’Anglaterra ja va denunciar fa dos dies la «campanya implacable» que ha emprès un sector de la premsa britànica contra la seva dona, Meghan Markle, i va confirmar que aquesta ha demandat ’The Mail on Sunday’ per la publicació d’una carta privada enviada al seu pare.

El bufet d’advocats Schillings, en representació de la duquessa, ha acusat aquest tabloide dominical de dur a terme una campanya contra la duquessa de Sussex plena de mentides i històries humiliants.

El príncep va explicar la decisió adoptada per Meghan amb una dura carta dirigida als mitjans, en la qual va al·ludir a la mort de la seva mare, Diana, Princesa de Gal·les, en un accident de trànsit a París el 1997 i va ressaltar que ara pot veure que la seva dona és víctima de «les mateixes forces poderoses» de la premsa.

Enric va admetre que sentia el «més profund temor que la història torni a repetir-se».

Tot i que el Palau de Buckingham no ha donat detalls sobre això, la BBC va assenyalar que la demanda del duc podria estar relacionada amb un escàndol de «punxades» a telèfons mòbils que es remunta fins a principis del 2000. 

Temes:

Regne Unit