A TRAVÉS DE LA SEVA FUNDACIÓ

Leonardo DiCaprio crea un fons de 5 milions de dòlars contra els incendis a l'Amazònia

L'actor, que utilitza el seu Instragram per lluitar en la causes mediambiental, es mostra consternat

lmmarco49573776 tokyo japan 26 08 2019 us actor cast member leonardo di190826152610 / FRANCK ROBICHON

La fundació mediambiental Earth Alliance, impulsada per l’actor Leonardo DiCaprio, ha creat un fons de 5 milions de dòlars per ajudar a combatre els incendis que devasten la selva tropical de l’Amazònia. L’actor, que utilitza el seu Instagram per fer campanya a favor de l’ecologisme, ha anunciat la creació de l’Amazon Fores Fund. Els fons aniran destinat a cinc grups locals que treballen per combatre els efectes de la desforestació a la selva tropical brasilera, "el pulmó del planeta".

El protagonista d’’Érase una vez en Hollywood’, recorda que fa un parell d’anys "va treballar amb un equip de bombers, els autèntics herois," a l’est del Brasil. "Feia moltíssima calor i de vegades semblava inútil. Alguns dels bombers eren membres de la tribu Guajajara que havien dedicat les seves vides a protegir el que quedava de les selves ancestrals, ja que la majoria ja havien sigut tallades i cremades."

DiCaprio s’ha afegit a les veus que, als Estats Units, estan denunciant que no es parli prou d’aquesta catàstrofe als mitjans de comunicació. En aquest sentit, va compartir a les xarxes socials un missatge de l’ambientalista Nick Rose. "És aterridor pensar que l’Amazones, que és la selva tropical més gran del planeta, que crea el 20% de l’oxigen de la Terra i que és bàsicament el pulmó del món, ha estat cremant i cremant durant els últims 16 dies consecutius, ¡literalment sense cap cobertura dels mitjans de comunicació! ¿Per què?".