Guillermo del Toro descobreix una estrella amb el seu nom: «No us creieu les mentides que diuen de nosaltres»

El cineasta, que es reivindica com a «mexicà» i «immigrant», demana a la societat que rebutgi «la por» i abraci el respecte

zentauroepp49351309 mexican filmmaker guillermo del toro kisses the mexican flag190806225942 / Willy Sanjuan

El cineasta mexicà Guillermo del Toro, que aquest dimarts ha descobertl’estrella amb el seu nom al Passeig de Fama de Hollywood (Los Angeles, Califòrnia, EUA), ha demanat a la societat que rebutgi “la por” i abraci el respecte, alhora que ha instat els migrants que no es creguin “les mentides” que es diuen sobre ells.

“Com a mexicà, rebre aquesta estrella és un gest i cap gest ara mateix pot ser banal o simple. És molt important que estigui passant ara mateix”, ha assegurat el director.

“Tots podem marcar la diferència”

“I puc dir-vos a tots els immigrants de qualsevol país que heu de creure en les possibilitats i no en els obstacles. Sempre. No us creieu les mentides que diuen de nosaltres. Creieu en les històries que teniu dins. I creieu que tots podem marcar la diferència”, ha afegit.

Del Toro, que s’ha reivindicat en l’homenatge com a “mexicà” i “immigrant”, ha assegurat que el món està vivint un moment “de gran por i divisió”, però ha dit que “la resposta” a això és estar units.

Matança a Texas

El discurs de Del Toro ha arribat amb prou feines uns dies després que vint-i-dues persones van ser assassinades, vuit d’elles mexicanes, a El Paso (Texas) en una matança comesa dissabte passat per un supremacista blanc que va irrompre a trets en un centre comercial.

Considerat com un dels directors més prestigiosos del cine contemporani, Del Toro compta amb dos Óscar amb el seu nom: millor pel·lícula i millor direcció per ‘La forma del agua’ (2017).

Aquesta aclamada cinta de fantasia, que van protagonitzar Sally Hawkins, Octavia Spencer i Michael Shannon, també es va emportar les estatuetes de l’Acadèmia de Hollywood al millor disseny de producció i a la millor banda sonora.