TRADICIÓ DE L'ESTIU

Els Reis i les seves filles fan la seva primera aparició en el club nàutic de Palma

Per primera vegada Felip VI arriba a la ciutat després que les regates de la Copa de vela hagin començat, dilluns passat

La princesa Elionor i la infanta Sofia han estat en un campament als Estat Units durant el mes de juliol

zentauroepp49290684 spanish king felipe vi during the 38th copa del rey sailing190801141232 / Chema Clares

Els reis Felip i Letizia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, han fet aquest dijous la primera aparició pública de les seves vacances a Palma a l’anar al Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) amb motiu de la celebració de la Copa del Rei Mapfre de vela.

6616ccef-3504-4a74-b2a1-ae4a4c649f54-hd-web / periodico

Després d’instal·lar-se ahir, dimecres, alpalau de Marivent, els Reis i les seves filles han arribat a la seu del nàutic poc després de les 10.00 hores en un cotxe conduït per Felipe.

El rei Felip besa la reina Letícia en presència de les seves filles. / EFE / BALLESTEROS

Els quatre, vestits amb roba estiuenca, han posat somrients a l’entrada de l’edifici davant dels mitjans de comunicació.

Quan se li ha preguntat si té ganes de participar en les regates a bord de l’‘Aifos 500’, Felip VI ha contestat: “Moltes”.

A la seva arribada, han sigut rebuts pel patró del barco de l’Armada Espanyola, l’almirall Jaime Rodríguez Toubes, i pel president de l’RCNP, Javier Sanz.

A continuació, han accedit a la seu del nàutic per saludar els treballadors i voluntaris de la 38a edició de la Copa del Rei Mapfre de vela.

La Família Reial amb la tripulació de l’'Aifos', al Club Nàutic de Palma. / AFP / JAIME REINA

A la terrassa del club, s’han trobat amb els membres de la tripulació del barco malagueny ‘Aldebarán’, integrada gairebé íntegrament per persones amb diferents discapacitats, una cosa que no havia ocorregut mai en els 38 anys d’història de la competició de la Copa.

Amb ells, han estat xerrant una estona per conèixer les seves impressions sobre la seva participació en les regates.

Salutacions a la tripulació

Ja al moll de pilons, els Reis i les seves filles han pujat a la coberta de l’‘Aifos 500’ i han saludat la tripulació abans que salpi amb Felipe per participar en la quarta jornada de les regates.

El barco de l’Armada Espanyola està enquadrat en la classe Club Swan 50, la mateixa en què competeix el ‘Fram XVIII’ del rei Harald V de Noruega.

De campament als EUA

Des de fa gairebé mes i mig, no es veia en públic la princesa Elionor i la seva germana, que han estat en un campament als Estats Units durant el mes de juliol.

La reina Letícia posa amb les seves filles, al Club Nàutic de Palma. / Afp / jaime reina

De dreta a esquerra, la princesa Elionor, Letícia i la infanta Sofia. / AFP / JAIME REINA

Després que als estius anteriors Felip VI ja estigués a Palma al començament de la Copa de vela, aquesta vegada ha sigut la seva primera aparició després que les regates comencessin dilluns passat.