SETMANA DE LA MODA DE BARCELONA

L'aire retro de Como un pez en el agua

Al Port Marina Vela es presenten les col·leccions de bany d'aquesta edició estiuenca de la passarel·la 080

undefined48835826 gente 080 barcelona como pez en el agua190628142751

La dissenyadora Raquel Pérez i la seva sòcia Sandra Puig ho tenen molt clar: "Volants, volants i més volants. Res de licres ni de teixits elàstics ni de balenes per a les nostres peces de bany. No en volem. Els volants i aquesta estètica retro són la nostra manera de distingir-nos dels altres", afirma Raquel. Fa uns anys que la firma Como un pez en el agua solca els mars de la moda i, segons diuen, no els va gens malament. "Sobretot amb la venda ‘online’ ens arriben comandes internacionals. Estem molt contentes. El nostre són peces exclusives en producció limitada". El preu mitjà dels seus dissenys és d’uns 140 euros. 

Elles han obert l’última jornada de la passarel·la 080 al recinte de Marina Vela de Barcelona, al costat de l’hotel W de Barcelona i sota un sol immisericordiós. Una passarel·la ubicada al costat de velers de luxe –el propietari d’un d’ells seguia la desfilada amb cigar a la mà– per la qual cosa han desfilat unes noies com sortides d’una glamurosa pel·lícula de Ginger Rogers. "Sí, anys 30 i picada d’ullet a la cançó Cheek to cheek. Anomenem la col·lecció Chic to beachi és com una festa de luxe, per això també presentem caftans i algun vestit... per ampliar el panorama".

Les peces tenen arquitectura, romanticisme i elaborat disseny, algun banyador fins i tot es compon de 10 parts. Quant a teixits regna el cotó (bambula, orgànic, reciclatge, voilé, plumetti'). Així s’atreveixen, gràcies als volants, a presentar un vestit de bany per a dones embarassades. 

"Als estampats hem volgut recrear els paisatges en moviment, l’onatge del mar, o aquests verds que viren a grocs en un arrossar, també hi ha motius fruiters i colors llisos".  Un bon exemple d’això que s’ha donat a anomenar beach couture.