enllaç

El president turc Erdogan, testimoni en el casament d'Özil

L'exjugador del Madrid es va casar amb la model turca Amine Gülse a Istanbul

zentauroepp48537674 tur03 istanbul turkey 07 06 2019 a handout photo made 190609140011 / TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

El futbolista alemany d’origen turc Mesut Özil es va casar divendres a la nit a Istanbul amb la model turca Amine Gülse, en una cerimònia que va tenir com a testimoni el president del país euroasiàtic, Recep Tayyip Erdogan. La cerimònia entre l’exmadridista de 30 anys que es va retirar de la selecció alemanya i Miss Turquia 2014 es va dur a terne al luxós hotel Four Seasons d’Istanbul, a la vora del Bòsfor, va informar l’agència de notícies Anadolu.

La parella va anunciar durant la cerimònia que costejarà les operacions de 1.000 nens amb dificultats econòmiques i donarà diners a la Mitja Lluna Roja per alimentar 14.000 persones, coincidint amb el final del Ramadà, el mes sagrat dels musulmans.

Mitjans turcs es van fer ressò del casament i van publicar vídeos en els quals el president Erdogan beneeix el nou matrimoni i els desitja “tota la sort del món”. Özil, tercera generació d’una família turcoalemanya, és rebut amb honors a Turquia i ha mostrat en diverses ocasions una gran proximitat amb el president turc Erdogan.

Abans del Mundial de Rússia de l’any passat, una foto d’Özil al costat d’Erdogan va aixecar crítiques a Alemanya, amb algunes fins i tot posant en qüestió la seva lleialtat al país, cosa que el va portar a renunciar a jugar amb el combinat germànic. “Soc alemany quan guanyem, un immigrant quan perdem”, va declarar el dia de la seva renúncia, al·legant “racisme” i “falta de respecte” per les crítiques que va rebre al fotografiar-se amb Erdogan.

La retirada del jugador va obrir un debat a Alemanya més enllà de l’esfera esportiva, sobre els alemanys fills d’immigrants. Mitjans i polítics alemanys han tornat a criticar la invitació al casament d’Özil a Erdogan a causa del comportament autoritari del mandatari turc.