A LA BARCELONA BRIDAL FASHION WEEK

L'exdona de Weinstein mostrarà els seus dissenys nupcials a BCN

Georgina Chapman i Keren Craig, dissenyadores de Marchesa, desfilaran el 24 d'abril

lmmarco46322610 gente marchesa181220203931

No ha sigut un any fàcil per a Marchesa, la firma de moda que van fundar el 2004 Georgina Chapman i Keren Craig. A la primera li va esclatar a casal’escàndol Harvey Weinstein la tardor del 2017, quan el seu marit va ser assenyalat com un autèntic depredador sexual per diverses dones, algunes de les quals actrius que van treballar o aspiraven a fer-ho a les pel·lícules que ell produïa. Georgina Chapman se’n va divorciar dues setmana després, va cancel·lar la seva imminent desfilada a la Nova York Fashion Week i es va allunyar uns mesos dels focus. El seu nom també va quedar assenyalat quan es va publicar que  Weinstein havia pressionat algunes actrius perquè vestissin els dissenys de Marchesa als Oscars. Quan Georgina va donar la cara ho va fer, al maig, en una entrevista a 'Vogue' per assegurar que se sentia "humiliada", que mai va saber res i que no reconeixia l’home amb qui havia compartit 10 anys de matrimoni i amb qui va tenir dos fills. També va assegurar que seguiria endavant amb la seva feina i la seva vida.

Doncs bé, a Georgina Chapman, de 42 anys, la tindrem a Barcelona la primavera vinent. Ella i la seva sòcia han elegit el Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) 2019, un dels salons de referència mundial, per presentar en exclusiva mundial la seva col·lecció Marchesa Bridal Couture de la temporada de primavera 2020 i també una selecció de vestits de festa. Serà la primera desfilada a Europa de la línia 'bridal' de la firma, i és de suposar que l’expectació serà màxima. “Amb la participació de Marchesa fem un pas més enllà en el nostre compromís per la moda, el disseny i la creativitat d’impacte internacional, posicionant altre cop Barcelona al centre de les mirades mundials», explica Estermaria Laruccia, directora del BBFW, que se celebrarà del 23 al 28 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Els danys col·laterals

Es dona la circumstància que el 5 d’octubre del 2017, Georgina Chapman estava precisament al costat de la seva sòcia, Keren Craig, a la presentació de la seva col·lecció de núvies quan el reportatge de 'The New York Times' amb les acusacions d’assetjament sexual contra Harvey Weinstein –ara en llibertat vigilada i a l’espera de judici– va esclatar i amb ell el moviment #MeToo.

Però després de l’ombra i l’ostracisme a què va ser condemnada com un dany col·lateral de l’escàndol sembla que en els últims mesos Marchesa torna a remuntar. De fet, els vestits de Marchesa han tornat a les catifes vermelles i això ja és bastant significatiu. Cindy Crawford va assistir el 10 de desembre passat amb un vestit de nit de Marchesa a la proclamació de la seva filla, Kaia Gerber, com a model de l’any a la gala dels British Fashion Awards celebrada a l’Albert Hall de Londres. Rita Ora també va aparèixer amb un romàntic vestit amb capes de tul florejat a l’entrega dels premis de la música australiana.

Boicot "desconsiderat"

"Atacar una dona que s’ha fet a si mateixa pel que hagi pogut fer algú que va formar part de la seva vida no em sembla l’actitud correcta", defensava per la seva banda l’actriu d’origen indi Priyanka Chopra, amb un dels seus vestits prenupcials de Marchesa abans del seu casament amb Nick Jonas, a la manera de Bollywood.Tot i que va ser l’actriu Scarlett Johansson qui, amb un vestit granat, primer es va atrevir a donar la cara per Marchesa el maig passat a la gala del Metropolitan. A Variety, la protagonista de ‘Los vengadores’ explicava: “Per mi va ser un plaer recolzar una marca creada per dues dissenyadores tan importants i talentoses. Les seves peces donen confiança i bellesa a les dones". L’actriu novaiorquesa qualificava a més de "desconsiderat” el velat boicot contra la marca. Veurem què passa amb l’inici de la nova temporada de premis –els Globus d’Or s’entreguen el 6 de gener–, però, segons els experts, la redempció definitiva ja és un fet.