CANVI POLÍTIC

Pedro Almodóvar: «El canvi de Govern ha estat un alliberament»

El director de cinema i guionista s'ha mostrat sorprès pel nomenament de Màxim Huerta com a nou ministre de Cultura i Esport

2018-06-08-pedro-almodvar---mariscal-efe-editado

El director de cinema i guionista Pedro Almodóvar (‘¡Átame!’, ‘La ley del deseo’, ‘Julieta’) s’ha mostrat feliç pel canvi de rumb polític a la inauguració de l’exposició de les seves fotografies de bodegons de la Galeria Marlborough de Madrid: “El canvi de Govern ha estat un alliberament”, ha afirmat.

Almodóvar ha assegurat que no s’esperava que Pedro Sánchez nomenés ministre de Cultura Esport Màxim Huerta, escriptor i expresentadord’‘Informatius Telecinco’ i ‘El programa de Ana Rosa’: “M’ha sorprès. Veurem què fa, perquè hi ha moltes coses immediates per fer, però, de moment, recuperem el ministeri, que és important”, remarca el cineasta.

Tanmateix, es manté expectant i evita posicionar-se a favor o en contra del nomenament pels antecedents dels anteriors mandataris: “Des que vivim en Democràcia, hi ha una tradició negativa al Ministeri de Cultura. No recordo cap ministre de Cultura que fes coses bé, excepte Carmen Alborch. Fins i tot Jorge Semprún no va entendre la funció del ministeri”, argumenta.

El guardonat cineasta va reclamar un canvi taxatiu a la televisió estatal: “Que  TVE torni al nivell que tenia abans i que tornin els redactors que se’n van haver d’anar perquè torni a ser una televisió pública de tots els espanyols”, va sentenciar.