POLÈMICA AMB EL NEBOT DEL REI

A Froilà "li fan fàstic" els comunistes

El fill de la infanta Elena s'encara amb dirigents del PCA que feien broma en un AVE a compte de la picabaralla de les reines

abertran42842405 graf9145 madrid 08 04 2018 la infanta elena junto a su 180410104723 / Fernando Villar

La picabaralla a Palma entre la reina Letizia i la reina emèrita Sofia de Borbó a compte d’una foto amb les infantes a la porta de la catedral de Palma encara cueja. Especialment entre els membres de la família del Rei, que no dubten a enfrontar-se, fins i tot públicament, a qualsevol que s’ho prengui a broma. Així ho va demostrar Felip Joan Froilà de Tots els Sants, que diumenge va protagonitzar una tensa topada amb diversos dirigents del Partit Comunista a Andalusia (PCA) amb els quals va coincidir a la cafeteria d’un tren. «Em feu fàstic», els va etzibar quan va descobrir el motiu de les seves rialles.

L’incident va ser relatat poc després pels dirigents comunistes implicats: el secretari de PCA, Ernesto Alba, la regidora de IU-Màlaga per a la Gent, Remedios Ramos, i el portaveu d’aquesta formació a l’Ajuntament de Màlaga, Eduardo Zorrilla, així com l’exregidora de la coalició d’esquerres Antonia Morillas. Segons van explicar a les xarxes socials, diumenge passat tornaven a la ciutat andalusa en un AVE després de participar en la reunió del comitè central del PCE a Madrid. Quan eren a la cafeteria, algun d’ells va començar a comentar la polèmica picabaralla entre les  dues reines i l’originalitat dels centenars de mems que havien començat a poblar les xarxes socials a compte de la negativa de Letizia a deixar que les seves filles es fotografiessin amb l’àvia.

«‘PIJO’ AMB GORRA»

En un moment donat, es van adonar que darrere seu, acomodat en una altra de les barres, hi havia un noi jove, «un pijo amb gorra», xiuxiuejant sense deixar d’observar-los i a qui van sentir dir «quin fàstic». Una de les dirigents polítiques el va increpar sobre el que els estava dient, i llavors el noi va respondre «Vosaltres feu fàstic». En aquest punt, un altre dels membres del PCA, encara sense reconèixer qui era el noi, se li va encarar i li va deixar anar: «¿Què et passa?, ¿algun problema?», a la qual cosa el noi va puntualitzar: «Vosaltres ho deveu saber, què us passa a vosaltres, que sou els que esteu rient…».

    

En aquell moment van decidir deixar la conversa perquè s’estava posant molt tensa, i se li van girar d’esquena. No obstant, es van adonar que el noi es mostrava molt nerviós i, parlant per telèfon amb improperis, deia sobre ells al seu interlocutor que «aquests són uns fluixos…» i «fills de puta». Segons narra Alba, en aquell moment van decidir entrar a internet perquè la cara del noi els era familiar i va ser llavors quan van descobrir amb força estupor que era Froilà, el nebot del Rei

    

De fet, van matisar que portava fins i tot la mateixa roba amb què desenes de fotògrafs l’havien vist entrant aquell mateix matí a la clínica on estava convalescent el Rei emèrit Joan Carles I. Després d’acabar-se la consumició, Froilà se’n va anar i va tornar al seu seient en un altre vagó. Poc després la baralla transcendia a través de les xarxes socials.