MOVIMENT ANTIMASCLISTA

Les periodistes esportives brasileres esclaten

Les professionals denuncien en un vídeo el continu assetjament sexual que pateixen quan treballen

deixala

Les periodistes esportives brasileres ja n'estan tipes, i han esclatat. Amb el lema Deixa ela trabalhar (Deixa ela trabalharDeixa-la treballar), mig centenar de professionals s'han unit per denunciar l'assetjament sexual en la seva feina, en una campanya en defensa de la dona en l'esport que inclou un vídeo que ja supera les 730.000 visites a internet.

Més de cinquanta periodistes vinculades a l'esport, presentadores, reporteres i productores participen en aquesta iniciativa, que ha generat una gran repercussió a les xarxes socials. El vídeo, que es va transmetre diumenge passat durant un partit de futbol al mític estadi Maracanà de Rio de Janeiro davant 79.000 espectadors, inclou imatges de dones a les quals besen o que són grapejades durant retransmissions en directe.

"Només volem treballar en pau", "Necessitem respecte", reclamen les periodistes en la gravació, eix d'una campanya que pretén lluitar contra l'assetjament que pateixen les dones als estadis, als carrers o a les redaccions.

Els futbolistes Zico i Gilberto Silva, i l'estrella del Saló de la Fama de Bàsquet Hortencia Marcari són algunes de les cares conegudes de l'esport que recolzen el moviment.

Equips de futbol com Flamengo, Botafogo, Chapecoense o Gremio, entre molts altres, també hi han donat suport, juntament amb la Confederació Brasilera de Judo (CBJ) i la Lliga Nacional de Bàsquet (LNB).

El mateix dia en què es va llançar aquesta campanya, la policia va arrestar un home en un estadi de Porto Alegre, al sud del Brasil, per assetjar amb llenguatge sexista una periodista d'una cadena local de televisió mentre treballava.