PACTE DE CONFIDENCIALITAT

Angelina Jolie i Brad Pitt arriben a un primer acord de divorci

Els actors i els seus advocats utilitzaran un jutge privat i mantindran en secret les seves decisions per preservar la intimitat dels seus fills

Pitt i Jolie, units per un divorci molt íntim. / EUROPA PRESS VÍDEO

Angelina Jolie Brad Pitt han arribat a un primer acord de divorci, segons han anunciat aquest dilluns a la nit en un comunicat conjunt. Segons l'anunci, l'exparella es compromet a segellar tots els documents judicials relatius a la seva separació legal per protegir els seus sis fills, segons informa la CNN.

"Les parts i els seus advocats han subscrit els acords per preservar els drets a la intimitat dels seus fills i família, mantenint confidencials tots els documents judicials i utilitzant un jutge privat per efectuar totes les decisions jurídiques necessàries i facilitar una solució expedita de tots els assumptes pendents. Les dues parts es comprometen a actuar com un front unit per preservar el vincle familiar", es llegeix en el mateix comunicat de la parella d'actors.

EXPOSICIÓ PÚBLICA

En els últims mesos Jolie i Pitt han estat exposats a l'opinió pública pel seu divorci i per la batalla per la custòdia dels fills. Jolie pretén tenir-ne la custòdia física, i Pitt ha sol·licitat la custòdia compartida.

La declaració es produeix un mes després que a Pitt se li negués una audiència d'emergència amb la qual pretenia que un jutge declarés confidencials tots els seus documents i procediments per "protegir la privacitat" dels seus fills, de manera que no se'ls sotmetés als efectes negatius de la intensa cobertura dels mitjans de comunicació i l'escrutini públic a tot el món.

En aquell moment, l'equip legal de Jolie va afirmar que la sol·licitud de Pitt era un esforç per "protegir-se a si mateix, en lloc dels seus fills, de l'opinió pública", segons els documents.

PROTECCIÓ DELS NENS

Més recentment, Pitt va presentar documents addicionals en què va dir que la seva dona estava "decidida a ignorar fins i tot les normes acordades relatives a l'interès dels nens", afegint que Jolie no tenia "cap mecanisme autoregulador" quan es tractava de protegir els seus fills.

Pitt i Jolie estan seguint un model de custòdia informal en què Jolie té la custodia física dels nens i Pitt disposa de visites supervisades.