El cuiner Juan Mari Arzak, elegit Txapeldun de l'any

Un jurat escull el pare dels fogons bascos per coronar-lo amb el guardó del grup Sagardi

jcortadellas36060746 161027161425

Revelat el secret guardat durant setmanes: el cuiner Juan Mari Arzak ha sigut elegit Txapeldun 2017, premi que atorga des de fa cinc anys el grup Sagardi a les persones que considera més rellevants durant l'any o, també, per tota una trajectòria. El pare de la cuina basca ha rebut la notícia per boca i abraçada d'Iñaki López de Viñaspre, president de Sagardi, acompanyat pel degà de les bones taules, Rafael Ansón.

El premi Txapeldun ha coronat les testes dels periodistes Andreu Buenafuente, Jordi Evole i Jon Sistiaga, a més de la de Mikel Urmeneta, ideòleg de la fàbrica de dibuixos Katuki Saguyaki i de l'avui moribunda Kukuxumusu. 

A la trobada de López de Viñaspre amb Arzak a Sant Sebastià la seguirà el tradicional banquet que el grup gastronòmic celebra cada any a Barcelona. Al voltant de les millors mitjanes de vedella gallega es reunirà el guardonat i, amb una mica de sort, els anteriors 'txapeldunes'.