Tèrbola, densa alhora que refrescant, servida sense filtrar ni pasteuritzar, la novíssima cervesa Moritz Blat acaba de sortir de l’hiperactiu Beer Lab (laboratori cerveser) amb el qual la fàbrica Moritz renova l’oferta de les seves barres regularment. D’espuma generosa i 5,8 graus, aspira a ser la beguda de l’estiu al macroespai que la firma té a la ronda de Sant Antoni, el barri de moda del mateix nom.
Per commemorar els 160 anys de l’empresa, el laboratori aposta per la innovació tant en sabors com en textures. Fa quatre mesos va llançar la Red IPA, que ja s’ha esgotat després de prolongar-ne fins a 11.000 litres la producció, i ara és el torn de la Blat, «el pa fet cervesa», en col·laboració amb els forners artesans Triticum. Cada proposta de temporada conviu als seus tiradors amb les clàssiques pilsen Moritz i el seu lager Epidor.
Amb la seva creació amb blat, es recupera l’elaboració amb llevats salvatges de la massa mare del pa, com explica el mestre cerveser Álex Clemente.