La gala del Català de l'Any sempre acaba igual. Igual de bé. Amb els convidats disfrutant d'un bon còctel mentre comenten què els ha semblat el guanyador del reconeixement i quina ha sigut la tapa que més els ha agradat (la frase que més se sent entre els grups és «em costa dir-ne només una»). Per acompanyar el moment més relaxat de la nit, quan ja s'han passat els nervis per saber qui guanyarà i s'ha satisfet la gana, Coca-Cola prepararà una beguda especial: el Combinat de l'Any 2015.
Es pot avançar en aquestes línies quins són els ingredients, però serà difícil reproduir-lo a casa perquè no tindran la màgia dels professionals que l'han de servir. En qualsevol cas, aquesta és la recepta: s'ha de refredar la copa amb tres glaçons de gel i retirar l'excés d'aigua. Afegir 5 centilitres de Ron Bacardí 8 anys i una cullerada de xarop d'avellana de Reus i vainilla. Serviu una ampolla ben freda de 8 unces de Coca-Cola en qualsevol de les seves varietats amb l'ajuda d'una cullera i perfumeu-ho amb un twist de taronja d'Alcanar.
Aquest còctel s'inspira en els mateixos valors que reconeix el premi Català de l'Any: excel·lència, innovació constant i assenyada, i sensibilitat des del punt de vista dels valors catalans. El Combinat de l'Any s'elabora prenent com a base la Coca-Cola, el refresc més popular entre els catalans des de mitjans del segle passat, i el rom Bacardí, produït per una família de Sitges que se'n va anar a fer les Amèriques i va tenir èxit, representant el tarannà emprenedor i internacional de la nostra societat.
I per donar-li un toc aromàtic propi, res millor que dos productes de la terra com les taronges d'Alcanar i les avellanes de Reus i la vainilla.