REGAL DELS SEUS FANS DE LA RÚSSIA ÀRTICA

Un Oscar casolà fet amb joies i or fos per a DiCaprio

dicaprio / Andy Wong (AP)

No era una broma. Anava de debò. Tan de debò que Leonardo DiCaprio va acabar rebent un segon Oscar fa uns dies, en aquest cas, fet per un grup de fans russos a partir de joies i or fos. El primer, l'autèntic, el més valuós, el va rebre el 28 de febrer a Los Angeles pel seu paper a 'El renacido'.

L'estatueta artesana que acaba de rebre DiCaprio és una de les moltes iniciatives que es van portar a terme per recolzar l'estrella els dies previs a la gala. La iniciativa, anomenada 'Oscar for Leo', es va forjar davant el temor que l'actor tornés a anar-se'n de buit per cinquena vegada. Així que Tatiana Egorova, mestra de l'Institut d'Art i Cultura de l'estat àrtic de la regió de Iacútia, va llançar la idea i desenes de persones van ajudar a materialitzar-la. 

Han enviat el seu Oscar artesà a l'actor, que en un gest d'agraïment ha penjat la foto del "meravellós" regal al seu compte d'Instagram amb un missatge en què no ha faltat un toc ecologista. "Iacútia és el lloc habitat més fred no només de Rússia, sinó també de la Terra i la regió és extremadament vulnerable al canvi climàtic. L'augment de les temperatures constitueix una greu amenaça per a la seva gent, la seva forma de vida i el seu hàbitat natural".