4 DE JULIOL DEL 2014

PP i Ciutadans ignoren la banalització del nazisme a l'informatiu de Telemadrid

La cadena pública madrilenya va comparar Mas amb Hitler en una escena d''El hundimiento' durant un telediari per informar del procés sobiranista

"[Artur] Mas... els plans per preparar la invasió sobiranista sobre València i Aragó estan llestos. És imminent", li diu Himmler a Hitler. Aquesta frase  no és part d'una paròdia, ni d'un programa d'humor ni de cap mena de xou humorístic.

Aquest vídeo de l'informatiu Telemadrid va ser recollit pel programa 'APM?' en la secció del 'Defensor de l'Espectador'.

És una informació emesa al telediari de Telemadrid del 4 de juliol, quan van utilitzar imatges de la pel·lícula 'El hundimiento' per informar sobre unes suposades informacions sobre Catalunya.

En el telediari també s'informava de la "creació d'una espècie de cos especial que pugui intervenir en qualsevol lloc del món de forma encoberta en auxili de catalans segrestats" en una Catalunya independent i de l'"expropiació dels edificis que el Govern central té a Catalunya". Tot això acompanyat d'imatges tretes d'arxiu i de pel·lícules diverses.

En aquella ocasió, però, el PP i Ciutadans no van creure que fos una "banalització del nazisme", no hi va haver queixes formals ni es va demanar a cap autoritat que obrís un informe. 

Curiosament just el contrari del que ha passat ara amb l'esquetx de 'Polònia' en què es parodia el Govern de Rajoy amb una escena de la mateixa pel·lícula que la utilitzada per Telemadrid, 'El hundimiento'. 

Aquesta no és la primera vegada que la imparcialitat i professionalitat de la cadena pública de la Comunitat de Madrid, dirigida per membres del Partit Popular, es qüestiona. 

La manipulació de dades durant la jornada de la vaga general del 14 de novembre del 2012, quan Hermann Tertsch va gravar la crònica de la vaga un dia abans que tingués lloc, i afirmava que "la vaga general ha estat un fracàs".

O quan el 2011 va utilitzar fotos de Grècia per acusar els indignats del 15-M de violents són només alguns exemples.

Temes:

Nazisme