IAIA SUPERCENTENÀRIA

Mor Remei Company Ventura, la catalana més longeva

La persona més anciana nascuda a Catalunya ha mort als 111 anys a Castellar del Vallès

Remei Company Ventura, durant l’entrevista que li va fer EL PERIÓDICO el març del 2013, amb 110 anys. / JOSEP GARCÍA

Remei Company Ventura, la més anciana de les àvies catalanes amb els seus 111 anys (els va complir el 2 de febrer), ha mort a Castellar del Vallès, on va néixer i residia. La menor de cinc germans, Remei va tenir tres fills que li van proporcionar 8 néts, 11 besnéts i un rebesnét.

La iaia Remei apareixia a la llista de persones supercentenàries [que han complert més de 110 anys] vives espanyoles que existien a data d'avui. Actualment la llista la formaven 8 persones, totes dones, i quatre amb edats no verificades --entre elles Remei-- pel Gerontology Research Group (GRG). El llibre Guinness dels Rècords utilitza les llistes del GRG per a la seva categoria de 'Persones vives més ancianes del món'.

Remei era la més gran de les persones nascudes a Catalunya i la quarta espanyola, encara que Ana María Vela Rubio figura en aquesta llista com la més anciana d'Espanya, amb els seus 112 anys i 221 dies, i té residència a Catalunya, però va néixer a Andalusia. El segon lloc de la llista és per a María Concha Pérez Cidad, de 112 anys i 170 dies, nascuda a Castella i Lleó i que resideix a la Comunitat de Madrid, i el tercer és el d'Adelaida González Alonso, de 111 anys i 217 dies, nascuda i resident a Castella i Lleó.