El futur d’áfrica

El GavàMón acull la mostra ‘Indestructibles’, que retrata 11 històries de superació de nens africans

L’exposició es podrà veure fins al 30 d’octubre a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà

indestructibles

La mostra ‘Indestructibles’, una exposició d’imatges del fotoperiodista esplugí Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa, es pot veure des de divendres passat, 1 d’octubre, i fins al dia 30 d’aquest mes a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà (Baix Llobregat). A més el divendres 22 a les 18.30 h els autors explicaran interioritats de la mostra.

L’exposició s’emmarca dins de la 17a edició de la mostra GavàMónque, durant el mes d’octubre, proposa exposicions, un cicle de xerrades, contacontes i projecció de pel·lícules, centrant-se sobretot en la problemàtica de les persones refugiades climàtiques.

Mirada a una generació

L’exposició forma part del projecte ‘Indestructibles. Una mirada a la generació del futur de l’Àfrica’, que els autors volen completar amb l’edició d’un llibre de textos i un altre de fotografies i un documental. Un projecte que «busca anar més enllà de la ferida i presentar històries de nens africans com a protagonistes actius de les seves vides i que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es regiren contra el seu destí», com assenyalen a la seva web.

«És impossible que un projecte així sigui un projecte més. Jo entenc el periodisme com un privilegi perquè em dona la possibilitat d’endinsar-me en històries com aquestes i m’apassiona enormement poder-m’hi acostar. Som periodistes perquè ens deixen escoltar i en aquesta ocasió l’Alfonso i jo hem pogut escoltar representants del futur de l’Àfrica durant molts dies», explica Xavier Aldekoa.

Un projecte «gairebé artesanal»

La idea de crear aquesta exposició, que ja ha passat per Esplugues o Sant Boi, va sorgir «fa gairebé tres anys», afirma Rodríguez. «Aquest tipus de projectes són laboriosos, gairebé artesanals», ja que cal fer investigació prèvia i després «tot depèn d’un contacte local, d’una organització o fins i tot de l’atzar. Alguns casos han sigut complexos i hem necessitat mesos, com el cas dels nens soldat en actiu del Congo», afegeix.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO