Educació reduirà a 23 la ràtio d’alumnes per classe a les escoles de Gavà

La reducció de la ràtio era una demanda esperada des de feia temps per l’Ajuntament i la comunitat educativa de la ciutat i entrarà en vigor el curs que ve

El Departament d’Educació reduirà el curs vinent la ràtio a les escoles públiques de primària de Gavà (Barcelona), passant dels 25 alumnes per classe actuals a 23, segons ha informat aquest dimarts l’ajuntament.

A un comunicat, el consistori ha celebrat la decisió de la conselleria i ha remarcat que es compleix així amb una llarga reivindicació del govern i la comunitat educativa local per garantir una educació de més qualitat i per a tota la ciutadania. Aquesta mesura s’afegeix a la ja anunciada pel departament de mantenir tots les línies als centres educatius de la ciutat.

«És una bona notícia que des del Departament d’Educació no s’aprofiti el descens de les matriculacions a causa de la baixada de natalitat per fer retallades i s’hagin atès les peticions realitzades per tota la comunitat educativa de Gavà», ha afirmat l’alcaldessa del municipi, Raquel Sánchez. Així mateix, ha reclamat que la mesura tingui «caràcter permanent» i s’avanci encara més en la reducció de ràtios d’alumnes per classe.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO