FEMINISME

Les dones artistes protagonitzen el Dia Internacional de les Dones a Gavà

L'Espai Maragall serà l'escenari de l'homenatge a 23 dones de diferents disciplines artístiques

nou-servei-atenci-lgtbi

Sota el lema ‘Gavà Dona Artista’, Gavà commemorarà el Dia Internacional de les Dones que tindrà lloc el 8 de març. Per a l’ocasió s’ha programat tot un ventall d’activitats reivindicatives i de sensibilització amb l’objectiu «de construir una ciutat més feminista», expliquen des del consistori.

En aquesta ocasió, les dones artistes seran les protagonistes donant visibilitat a la seva aportació a la societat. La regidora d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament, Gemma Badia ha manifestat que: «A Gavà no tenim un llegat de dones artistes. És per això que volem incentivar l’apoderament de les dones en els diversos àmbits culturals».

Badia ha explicat que «la majoria de les aportacions culturals singulars que s’han fet a la nostra societat han sigut obra d’homes, de la qual generalment coneixem els seus noms, la seva obra i la seva trajectòria. Tot i que moltes dones artistes han deixat la seva empremta, sovint no se les coneix, ni se’ls reconeix la seva autoria».

L’acte d’homenatge tindrà lloc el dia 9 de març, en què 23 dones seran les protagonistes, valorant el seu treball artísticament, lúdicament i professionalment. Les disciplines artístiques de les quals es farà el reconeixement seran: música, dansa, teatre, art urbà i art plàstic. La novetat aquest any és el canvi d’escenari celebrant l’acte a l’Espai Maragall.

La programació pel Dia de les Dones

A part, d’aquest acte d’homenatge la programació contempla el sopar de dones el divendres 6 de març, la presentació de llibres relacionats amb les dones; una visita al Parc Arqueològic amb una mirada de dona visualitzant la presència femenina en la prehistòria, al neolític i a les mines de Gavà; també hi haurà sessions de contes, xerrades, accions de sensibilització a les escoles i instituts.

Així mateix, es projectarà el documental ‘Las sin sombrero 2’, en què precisament es parla de les artistes i intel·lectuals de la Generació del 27 que la història ha oblidat. Un film que reivindica aquesta necessitat de recuperar el paper de la dona en la història.

A més, la música també tindrà un paper destacat amb el ‘Cicle FemJazz’ on la primera protagonista d’aquest cicle de música jazz, Eva Fernández, cantant i saxofonista de Yo pregunto, reivindicarà la sensibilitat i la creativitat de les dones. Aquesta proposta s’iniciarà el mes de març i es programarà al llarg de l’any.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA