PATRIMONI CULTURAL

Gavà es dona a conèixer amb les Jornades Europees del Patrimoni

La iniciativa és considerada com «l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural», assenyalen des del consistori

nou-servei-atenci-lgtbi

Un any més, el Museu de Gavà, sota l’auspici de l’Ajuntament de Gavà i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des de 1991.

La iniciativa és considerada com «l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural», assenyalen des del consistori.

Entre el 12 i el 13 d’octubre, es podrà visitar de forma gratuïta el castell d’Eramprunyà, el refugi antiaeri de la Rambla, el jardí botànic del Museu de Gavà, el Parc arqueològic Mines de Gavà i la vil·la romana de Can Valls.

A nivell català aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i, en l’edició d’aquest any, incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Novetats cada any

«Veïns i veïnes de Gavà i visitants de la ciutat podran disfrutar de la festa major del patrimoni cultural participant de les diferents visites guiades gratuïtes i per a totes les edats que s’han proposat», comenten des de l’Ajuntament.

La voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti descobrir i posar de relleu tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si d’un festival es tractés.

Any rere any s’incorporaran novetats. Aquest any, hi haurà una nova oportunitat per conèixer el jaciment de Can Valls i els treballs que es van realitzar aquest estiu. Aprofitant la mostra de petit format ‘1939. L’abans i el després. Els quatre gavanencs morts en retirada’, que acull el Museu de Gavà, es farà una visita guiada per la ciutat, centrada en el Gavà del final i just després de la Guerra Civil.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA