EMERGÈNCIA HABITACIONAL

Els síndics del Baix Llobregat i l'Hospitalet reclamen mesures per garantir l'accés a la vivenda

Demanen a les administracions que es construeixin més pisos de lloguer social i dotacional per atendre les necessitats de les famílies més vulnerables

habitatge-sndic / unknown

Els Síndics de Greuges municipals de Sant Boi, Gavà, Cornellà, ViladecansSant Feliu i l’Hospitalet han firmat un manifest en el qual fan una crida a les administracions públiques –municipal, metropolitana, autonòmica i estatal– per a l’elaboració d’un pla de vivenda.

Segons els representants de la ciutadania dels sis municipis, el document hauria de preveure, amb caràcter urgent, la construcció de vivenda de lloguer social i de vivenda dotacional per encarar i resoldre a mitjà termini les necessitats residencials de les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

El pla de vivenda, indiquen, també hauria d’incloure mesures concretes per facilitar l’accés a la vivenda de les persones joves i de les famílies monoparentals, que tenen especial dificultat per poder pagar el lloguer. El manifest ha sigut firmat pels síndics Dolors Vallejo (Sant Boi), Juan Martínez (Gavà), Joan Barrera, José Luís Nicolás (Viladecans), Julia Latorre (Sant Feliu) i Merche García (l’Hospitalet).

Dificultats d’accés a la vivenda

Les sindicatures de les cinc ciutats del Baix Llobregat i de l’Hospitalet han pres la decisió de firmar aquest text arran del creixent nombre d’actuacions que han hagut de dur a terme com a conseqüència de processos de desnonaments i per les dificultats d’accés a la vivenda que ha provocat l’augment dels preus a la zona.

Els defensors han valorat positivament, tot i així, les mesures impulsades des de l’àmbit legislatiu per allargar la durada dels contractes de lloguer, per impulsar la rehabilitació de vivendes, la reserva de lloguer social en les noves promocions urbanístiques i la creació d’índexs de referència de preus, però demanen l’elaboració d’un pla que potenciï totes aquestes accions. 

Més notícies de GavàCornellàViladecansSant Boil’Hospitalet a les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA