MARATÓ DE DONACIONS

Una campanya de 'Joc de trons' recollirà sang en 20 municipis catalans aquest dimarts

La iniciativa pretén mantenir estables les reserves de sang abans de Setmana Santa, quan solen baixar fins a un 25%

joc-de-trons-banc-de-sang

Un total de 20 municipis catalans s’han unit aquest dimarts 16 d’abril a una campanya de recollida de sang promoguda per la sèrie ‘Joc de trons’ d’HBO, amb motiu de l’estrena de l’última temporada i amb l’objectiu de mantenir estables les reserves de sang pocs dies abans de les vacances de Setmana Santa, quan solen baixar fins a un 25%.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya s’ha adherit a la campanya 'Bleed for the Throne' i ha explicat que, als punts habituals de recollida de sang, s’hi unirà també la llibreria Gigamesh de Barcelona, l’editorial de la qual té els drets dels llibres de George R. R. Martin en què es basa la ficció televisiva.

Podrà donar-se sang als hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona, el Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, el de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat, el Sant Joan de Déu de Manresa, la Mútua Terrassa i l’Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes (Barcelona).

També s’hi han sumat als hospitals Josep Trueta de Girona, l’Arnau de Vilanova de Lleida, el Sant Joan de Reus (Tarragona) i el Joan XXIII de Tarragona. "Tots aquests personatges van sagnar pel tron. ¿I tu? ¿Ho faràs?", aquesta és la crida a l’acció que HBO ha posat a disposició del Banc de Sang per fomentar les donacions.

Tindran punts de recollida de sang Gavà, Gelida, Olesa de Montserrat, Pallejà, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Avinyonet de Puigventós, Sant Antoni de Calonge (Girona), Mora la Nova (Tarragona) i Vilanova de la Barca (Lleida).

Tots els punts de donació estaran decorats amb imatges que HBO Espanya ha cedit al Banc de Sang i oferiran detalls sorpresa relacionats amb la sèrie als qui vagin a donar sang durant la jornada, matí o tarda.

Sota l’argument que "la sang és una de les grans protagonistes de la sèrie", la companyia ha organitzat l’acció 'Bleed for the Throne' ('Sagna pel tron’) ja a 15 països d’Amèrica, l’Àfrica i Europa.

Més notícies de Gavà Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

HBO Joc de trons