Feminisme

En marxa el cinquè Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Se celebrarà a Castelldefels els dies 26 i 27 d'octubre

Alcaldesses del Baix Llobregat. / PERIODICO

Tot i que encara queden diversos mesos per a la seva celebració, ja s'ha posat en marxa la cinquena edició del Congrés de Dones del Baix Llobregat amb el lema "100% Feminista". L'esdeveniment es va presentar divendres passat a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, encara amb la ressaca de les manifestacions històriques del passat 8 de març i en el marc de la commemoració dels quaranta anys de feminisme a la comarca.

A l'acte van assistir el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà; la consellera de Dones i Persones Grans, Vicky Castellanos, i les alcaldesses Mercè Esteve (Begues), Maria Miranda Cuervas (Castelldefels), Rosa Boladeras (Corbera), Pilar Díaz (Esplugues), Raquel Sánchez (Gavà), M. del Pilar Puimedón (Olesa), Ascensión Ratia (Pallejà), Lluïsa Moret (Sant Boi), Lídia Muñoz (Sant Feliu), Maite Aymerich (Sant Vicenç), Anna Martínez (Santa Coloma) i Eva M. Martínez (Vallirana).

Aquesta presentació va ser el tret de sortida d'uns mesos –d'abril a setembre- plens d'activitats en tot el territori (Abrera, Castelldefels, el Prat, Gavà, Sant Just, Corbera, Sant Feliu, Sant Boi i Cornellà), amb la voluntat de demostrar de nou la força del moviment de dones, el compromís d'una comarca i la sensibilització del món polític, social i econòmic cap a l'erradicació de les desigualtats de gènere.

26 i 27 octubre: el congrés

Per al cinquè congrés, que se celebrarà a Castelldefels els dies 26 i 27 d'octubre, s'han establert sis àmbits de treball: transversalitat de gènere i polítiques públiques, economia feminista, dones tech, les dones en els mitjans de comunicació, violència masclista i esport femení, i es comptarà amb la col·laboració d'expertes en cada matèria.

Per finalitzar l'acte, l'alcaldessa de Sant Vicenç, Maite Aymerich, va presentar un decàleg elaborat per les alcaldesses de la comarca que proposa, entre d'altres, que els ajuntaments del Baix Llobregat es declarin, com diu el lema del cinquè Congrés, 100% Feministes.

Més notícies de Gavà 

Temes:

Dones Feminisme