Dia Dona

Gavà se suma a la vaga feminista del 8 de març

La ciutat homenatjarà les dones esportistes locals

Cartell de la celebració del dia de la dona a Gavà.  / PERIODICO

Gavà aquest any se sumarà a la vaga feminista del 8 de març convocada per les entitats feministes amb l'objectiu de "feminitzar la nostra ciutat” i “construir una ciutat i una societat cada vegada més justa i igualitària”, segons ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Raquel Sánchez.

Concretament, la mobilització es traduirà en una aturada de dues hores. “La ciutat, l'Ajuntament i molt especialment els membres de l'equip de govern ens sumarem a l'aturada per posar en evidència que les dones, que són la meitat de la població, si ens aturem, el món s'atura", ha explicat.

A més, aquest any, la ciutat, sota el lema #GavàÉsDonaEsportista, farà un reconeixement a les dones esportistes de la localitat en un acte que tindrà lloc el 7 de març a la sala de plens de l'Ajuntament.  A Gavà el 67% de les persones inscrites a les activitats esportives de les instal·lacions municipals són dones.

Sánchez ha remarcat que "volem que la ciutadania prengui consciència de les desigualtats existents encara avui dia en el món de l'esport. Per tant, és una bona oportunitat per fer un recorregut per la nostra història per visibilitzar aquelles dones que han tingut un paper important a la nostra ciutat i també aquelles que en el dia a dia de les entitats fan una tasca important en la lluita per la igualtat".

Més activitats

A més de la vaga feminista i l'homenatge a les dones esportistes, la programació inclou tot un conjunt d'accions de sensibilització a les escoles i instituts, la lectura del manifest del Dia Internacional de les dones el dia 8, xerrades, conferències, espais de reflexió, la projecció del documental "Qüestió de pilotes", on es mostra la lluita d'un grup de noies per regularitzar la seva situació laboral i esportiva i aconseguir la igualtat de drets amb el futbol masculí, com a fil conductor temes d'igualtat, i el sopar de dones previst per al 9 de març.

Més notícies de Gavà