Educació

2.400 alumnes de Gavà ja s'han beneficiat del mètode Glifing

Aquest sistema permet als nens entrenar-se amb la lectura de manera intensiva i amena

Aplicació del mètode glifing a un centre de Gavà. / PERIODICO

Dos anys després de la seva implementació, 2.400 alumnes de P3 a sisè de primària de Gavà ja s'han beneficiat del mètode de lectura Glifing, un sistema creat per afavorir l'aprenentatge i la contribució de l'èxit educatiu.

El Glifing és un programa informàtic que permet als nens entrenar-se amb la lectura de manera intensiva i amena. Mitjançant una sèrie d'activitats presentades en un format lúdic, s'ajuda els nens a millorar les capacitats i habilitats a l'hora de llegir i escriure. Amb aquest mètode es treballen habilitats cognitives com la memòria, la morfologia, la velocitat i la comprensió lectora.

En set centres

El projecte es va implementar a les escoles públiques de Gavà l'últim trimestre del curs 2015-2016, concretament als centres Jaume MarchGavà MarEramprunyà i Salamero, així com l'escola d'educació especial Maria Felip. I el curs passat es van afegir al programa els centres Salvador Lucas i Marcel·lí Moragas.

Segons diversos estudis, les dificultats lectores provoquen el 80% dels trastorns d'aprenentatge i són la causa del 60% dels casos de fracàs escolar. Amb aquest programa l'Ajuntament de Gavà pretén fomentar l'èxit escolar i eliminar les desigualtats que es produeixen des de la base.

Més notícies de Gavà