DES DEL JUNY

La policia de Gavà ha interposat 59 denúncies contra clients de prostitutes

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha fet balanç del pla municipal iniciat el juny

La Policia municipal de Gavà ha interposat 59 denúncies a clients de prostitutes des que el mes de juny passat es va iniciar el pla d'intervenció integral contra la prostitució a la ciutat catalana.

El seu objectiu és "erradicar aquesta pràctica, eliminar les condicions favorables per a l'exercici d'aquesta activitat i oferir atenció i alternatives a les dones que l'exerceixen".

Gavà, com a municipi adherit a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, considera que "el tràfic d'éssers humans per a l'explotació social i la prostitució són una greu vulneració dels drets humans i una forma de violència masclista".

Valoració del pla

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha fet recentment una primera valoració del pla i ha afirmat que "les mesures implementades a nivell social, d'intervenció comunitària i d'aproximació a les dones que estan exercint la prostitució a la nostra ciutat estan donant resultats".

En aquest treball s'ha comptat amb la intervenció d'una treballadora social, un agent de la policia municipal i una intèrpret d'albanès amb experiència en l'àmbit social. La intervenció de la traductora ha facilitat molt la tasca duta a terme i la comunicació entre l'agent i les dones, de procedència majoritàriament albanesa.

El pla també ha contemplat actuacions en la via pública per impedir la pràctica de la prostitució i fer més difícil l'accés als clients que vulguin accedir a aquesta activitat. Les accions s'han centrat en els punts on s'han detectat que existeix oferta i servei de prestació -concretament a la C31 i de forma puntual en les carreteres B210 i C245-, i estan encaminades a netejar la zona i retirar mobiliari i estris per dur a terme l'activitat.

Formació a la Policia

Per la seva banda, els agents de la Policia municipal han rebut formació en relació amb la violència masclista i el pròxim trimestre rebran formació sobre tràfic de persones.

Pel que fa al nombre de prostitutes, s'ha detectat una forta variabilitat, tot i que en conjunt es percep una reducció en la presència de dones a l'autovia en relació amb estius anteriors que tenien una presència més continuada.

Davant els resultats del pla, Raquel Sánchez afirma que "l'Ajuntament de Gavà donarà continuïtat a les accions desenvolupades fins ara i estudiarà noves iniciatives, ja que és una activitat que ens preocupa i seguirem incidint per ajudar les dones víctimes d'aquesta situació".

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Prostitució