Gavà se suma a l'Aturada Internacional Feminista del 8 de Març

Aquesta acció se suma a les que s'organitzaran de forma coordinada arreu del món per reivindicar els drets de les dones

aturadadonesgav

L'Ajuntament de Gavà, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, s'ha sumat a l'Aturada Internacional Feminista, que s'ha convocat per al 8 de març i que es portarà a terme en més de 20 països.

A les 12 de demà, s'ha fet una parada simbòlica de 5 minuts per a "reivindicar els drets de les dones i denunciar les desigualtats laborals, salarials i socials així com la plaga de la violència masclista que durant aquest 2017 s'ha cobrat la vida de 16 dones", exposa el comunicat de l'Ajuntament.

 A part dels 5 minuts de silenci, s'ha fet la lectura del manifest de la Campanya on es parla de les diferents desigualtats existents encara avui dia al món. A més, es visibilitza dues imatges: una amb el logo de campanya i una segona amb el cartell del programa "Gavà és dona".

 Així mateix, a l'entrada de l'Ajuntament es pot veure l'exposició "Violència masclista, de què parlem?" On a través de diferents panells es donen dades sobre la repercussió que té aquesta violència i com repercuteix a la nostra societat.

JO ATUR

Aquesta iniciativa sorgeix des del moviment feminista arreu del món per denunciar la violència masclista, les desigualtats econòmiques i qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe.

L'aturada internacional de dones és un moviment promogut per diversos moviments feministes, creat l'octubre de 2016, com a resposta a la violència social, legal, política, moral i verbal que encara avui dia experimenten les dones.

Aquesta acció serà una més de la programació "Gavà és dona" que s'ha elaborat amb motiu del Dia Internacional de les Dones i que aquest any té com a eix temàtic la visibilización de dones de la societat de Gavà amb l'etiqueta #donesvisibles.

A l'acte central, que tindrà lloc el dia 8 de març a les 18:00 al parc de la Torre Lluc, es farà un reconeixement públic a dones vinculades al moviment veïnal i que han estat proposades per les associacions veïnals.

 A més, es farà un homenatge a dones històriques de Gavà amb la publicació d'un calendari on es visualitza la seva aportació a la ciutat. Es tracta de dones rellevants en diferents àmbits i diferents èpoques. El calendari es lliurarà entre les assistents al Sopar de Dones que tindrà lloc el divendres 10 al Restaurant Barbacoa Europa.

 Per una altra banda, fins a finals de mes Gavà acollirà espais de reflexió, sensibilització, reivindicació i participació on a través de l'art, l'esport i el cine es posarà de manifest la necessitat de continuar treballant, des de tots els àmbits , per a assolir la igualtat efectiva entre dones i homes.

Més notícies de Gavà