Després d'estudiar enologia a Montpeller i de quedar encisat per les garnatxes blanques i negres de Châteauneuf-du-Pape, el jove Ramon Roqueta va tornar al Pla de Bages familiar amb la idea d'iniciar un nou projecte amb aquestes varietats com a protagonistes. El 2006 va escollir unes vinyes lluny de Manresa -a Batea- i en un celler prestat elaborà el primer Lafou negre. Collita rere collita va anar demostrant el potencial de la Terra Alta i convencent la crítica i la família, i el 2011 van construir celler.
Lafou Els Amelers 2016
Lafou Celler. PVP: 14,20 €.
Lafou Els Amelers 2016 és una selecció de garnatxes blanques de 45 anys -vinificades en botes i ous de formigó- i altres de més joves -vinificades en inoxidable- que al conjunt li aporten frescor.
El perfum és de flors blanques, mel, romaní i fonoll. A la boca, l'aroma de fruites blanques madures i una bona untuositat venen acaronades per una sensació refrescant i un final que s'allarga i promet una magnífica evolució en ampolla. Perfecte amb suquets de peix.