INGREDIENTS
- 400 g d’arròs bomba o carnaroli
- 1,2 l de caldo de gallina gustós amb os de pernil
- 1 cabeça d’alls
- 1 patata mitjana agra
- 1 tomàquet gros
- 300 g de costella de porc
- 2 botifarró de ceba de 100 g
- 4 salsitxes mitjanes
- 100 g de cigrons cuits
- 100 g de cansalada fresca
trossejada
- 2 brins de safrà
- 2 dl d’oli
- C/s sal
PREPARACIÓ
1. En una cassola de fang, enrossim la cabeça d’alls tallada per la meitat. La reservem.
2. Sofregim la costella de porc amb el botifarró, la cansalada i les salsitxes. Retirem la carn i l’excés de greix.
3. Hi afegim el cigró cuit i la patata trossejada a rodanxes.
4. Barregem l’arròs amb la patata i el cigró. Ho mullem amb el caldo.
5. Repartim la costella, la cansalada i les salsitxes per la cassola. Ho cuinem durant sis o set minuts. Hi afegim el safrà i ho rectifiquem de sal.
6. Col·loquem les dues meitats d’all i les rodanxes de tomàquet per la part superior de la cassola. En aquest punt de la cocció de l’arròs, el caldo s’estarà consumint i quedarà a la zona de dalt una part de la carn sofregida anteriorment juntament amb el tomàquet, la patata i l’all.
7. Introduïm la cassola al forn a 200 graus i acabem la cocció 10 minuts més (total de cocció entre foc i forn: 18-20 minuts).
OBSERVACIONS
El secret d’aquest arròs és fer un caldo amb bastant de sabor, si és possible aprofitant el brou de cocció dels cigrons i reforçant-lo amb un os de pernil. És important que el forn estigui preescalfat uns 20 minuts abans a uns 200-220 graus perquè la cocció de l’arròs a la cassola se segueixi fent fins al final.