Per a 24 broquetes
6 ceps.
48 fulles de julivert.
48 làmines fines d'all.
Agredolç per mullar les broquetes
50 g de sucre.
50 g de vinagre de xerès.
50 g de suc de taronja.
50 g d'oli d'oliva verge extra.
Sal i pebre.
1. En un cassó, coem a foc lent durant 30 minuts el sucre, el vinagre i el suc de taronja. Ho deixem refredar.
2. Hi incorporem l'oli, la sal i el pebre. Ho barregem bé i ho reservem per acompanyar les broquetes acabades de fregir.La massa
de la tempura
la massa de la tempura
50 g de farina de blat (molt freda de la nevera).
50 g de farina de blat de moro (molt freda de la nevera).
200 g d'aigua mineral (molt freda de la nevera).
1 g de bicarbonat.
Sal i pebre blanc.
Ho barregem i ho mantenim a la nevera.
Realització i fregit
1. Netegem els ceps i els tallem a trossos regulars.
2. Punxem cada tros amb dues fulles de julivert i dues làmines d'all. Ho salpebrem.
3. Passem cada broqueta subtilment per farina de blat.
4. Les banyem en la tempura i les escorrem lleument.
5. Les fregim en abundant oli d'oliva a 180º aproximadament uns 40, 50 segons.
6. Les assequem sobre paper, les salem subtilment i canviem la broqueta de fregir per una de seca per a la presentació amb la salsa agredolça.