AL COSTAT DE LA PLAÇA DE CATALUNYA

Maridatge de salut i plaer

Després de triomfar a Madrid, on ja té tres locals, Honest Greens obre el seu primer establiment a Barcelona

living 739647501 620x

“Imagina’t el plat combinat del segle XXI. Treu-hi els greixos saturats, oblida les calories buides i canvia els hidrats refinats per grans integrals, les amanides de bossa per verdures fresques de temporada i l’hamburguesa congelada per un deliciós filet ecològic. Posa-hi color, molt de color. I sabor: més del que imagines”. Així comença la carta de presentació d’Honest Greens, tal com es pot llegir al pamflet (a tall de diari) que el nou restaurant posa a la disposició dels comensals al seu local de la rambla de Catalunya, 3.

Segons els seus creadors, Honest Greens és, abans de res, respecte per l’entorn i per una natura a la qual es mostren agraïts. Per això mantenen una relació directa amb els seus proveïdors (la majoria, productors locals), basada en unes condicions justes per a tothom.

És un espai modern i acollidor que marida salut i plaer, sense renunciar a cap de les dues coses. Respon, d’aquesta manera, a la tendència 'healthy' que arrasa en el món de la restauració i que està portant cada vegada més gent a decantar-se per la dieta vegetariana/vegana o, com a mínim, flexiteriana. No obstant, si volen un altre tipus de dieta –com la sense gluten, la paleo o la sense lactosa– també trobaran aquí mil i una opcions ajustades a les seves necessitats.

Després de fer un primer cop d’ull a la carta, el comensal potser es troba una mica perdut. Molta informació. Però n’hi ha prou amb les següents indicacions perquè tot comenci a fluir. Primer, optar entre un 'market plate' o un 'garden bowl'. Els primers tenen presència de proteïna (pollastre de corral, vedella de pastura, tataki de tonyina blanca, falàfel, tofu fresc o 'pulled pork') i els segons no (almenys d’entrada, perquè després sempre s’hi pot afegir). Ho preparem amb alguna salsa i decidim si volem alguna guarnició, des de verdures de temporada fins a l’hummus de la setmana o l’arròs integral orgànic, la carbassa rostida al ‘mojo’, l’alvocat o la pastanaga a la brasa... Per si fos poc, també hi ha la possibilitat de demanar algun platet per compartir, entre els quals destaquen els moniatos fregits i la coliflor sencera rostida. I per acompanyar-ho, un gran expositor d’aigües aromatitzades animen a tastar sabors originals (a més, hi ha cerveses o sucs de premsatge en fred, però res de refrescos ensucrats, i amb això s’apunten un punt).

Final feliç

Seria lleig que a l’hora de les postres Honest Greens fallés a aquesta honestedat de la qual presumeix. Per això en el seu Sweet Corner es poden trobar originals pastissos fets amb productes vegetals, sense gluten, ni sucres refinats i amb una baixa aportació calòrica. Estan elaborats a mà, sense utilitzar additius, colorants ni conservants, fet que els permet conservar el seu to més natural. Des del pastís de dues xocolates fins al 'crumble' de poma i ametlla al Josper, el 'cheescake' de matxa, el de xia i ‘açaí’ o l’afrodisíac. Per animar la nit.

Temes:

Restaurants