Triomf a Astúries

Primera gesta de l’Andorra de Piqué a Segona

  • Un gol de Pau Casadesús, en el temps afegit, va proporcionar al conjunt pirinenc els tres primers punts en el seu debut davant l’Oviedo, equip que aspira aquest any a l’ascens.

FC ANDORRA

Era l’inici més complicat amb què un equip novell en la categoria podia trobar-se, perquè el somni de l’ascens es convertís de sobte en un malson, dels que t’incorporen al llit i et provoquen esgarrifances: Oviedo, Sporting i Las Palmas, i els tres lluny d’Andorra, com per perdre els tres i veure’s abocat al pou de les calamitats.  

Les obres a l’Estadi Nacional, que com totes les obres, ja sigui un bany, una cuina o un camp de futbol, sempre tarden una eternitat, i les inauguracions es fan esperar. Per aquesta raó el conjunt de Gerard Piqué s’ha vist obligat a un exili esportiu del seu país, a mantenir-se tota la setmana a Astúries, abans de tornar a Andorra i volar després a Gran Canària des de Barcelona. Però el debut no podia ser millor i més esperançador, tant perquè Eder Sarabia, el tècnic del conjunt andorrà, fes bots d’alegria i pugui aprofitar aquesta setmana asturiana per complir el seu desig de pujar en bici l’Angliru, mentre els seus jugadors es prenen un dia de descans i turisme. 

Gol en el temps afegit, quan el rival jugava amb un menys, un gol de tres punts, que suma en positiu i que col·loca l’Andorra com l’equip que no s’arruga a Segona, que no tem ningú, ni un Oviedo, conjunt dels que sempre mira per amunt, amb el desig de tornar a una Primera Divisió que no trepitja des del 2001, en els temps en què Radomir Antic era l’entrenador.

L’expulsió de l’Oviedo

L’ascens no entra en els plans de l’Andorra, que busca l’estabilitat a Segona i ho vol fer com va demostrar a Astúries, a base de tocar la pilota, de moure-la amb criteri i de condemnar el seu rival amb un percentatge de possessió, que va arribar a estar per sobre del 70% en la primera part. Potser els falta rematada als metres finals, però llavors ja serien l’equip perfecte i les intencions d’aquest curs serien molt més altes que aconseguir l’aprovat de la permanència.

L’Oviedo es va trencar quan Sergi Enrich (en el minut 88) va ser expulsat ‘denunciat’ pel VAR. I amb un jugador més l’Andorra va trobar prou espais perquè aparegués Pau Casadesús i aconseguís el 0-1 en el temps afegit. Millor, impossible.