NOUS FORMATS

Ibai Llanos retransmetrà el derbi basc de LaLiga a Twitch

La plataforma de ‘streaming’ emetrà per primera vegada un partit de futbol a Espanya

Twitch ha fet un pas endavant per reafirmar-se en el món audiovisual del futbol. La xarxa social morada retransmetrà aquest dimecres el derbi basc que enfronta la Reial Societat i l’Athletic Club per primera vegada en directe a Espanya. Ho farà de la mà d’Ibai Llanos, un dels ‘streamers’ més coneguts del moment, amb públic que bat rècords i que garanteix un ‘boom’ d’audiència.

La plataforma Twitch va néixer per a la retransmissió de partides de videojocs i s’ha anat obrint a altres continguts comunicatius, en els quals LaLiga ha centrat les seves iniciatives per mirar d’adaptar-se al nou entorn digital. Aquest acord projecta el compromís per la innovació i nous formats de consum, convertint-se en «la primera gran lliga europea que emet partits en la plataforma de streaming», va afirmar el campionat espanyol en un comunicat.

La retransmissió comptarà també amb Ander Cortés, de l’equip G2 E-Sports, i es podrà seguir al canal de LaLiga, de GOL, que també l’emetrà per televisió, i d’Ibai, que començarà al seu directe mitja hora abans (20.30 h) d’un xoc que enfronta els dos recents finalistes de Copa. Els ‘lleons’ hauran de fer el passadís a la Reial Societat, flamant campiona del torneig del KO.

Ja va comentar l’Atlètic-València

No és la primera vegada que Ibai Llanos es posa al capdavant d’una narració. El bilbaí va ser el primer a sumar-se al projecte de LaLiga Casters, on els millors ‘influencers’, ‘youtubers’ i ‘streamers’ del panorama nacional narren un partit per jornada de LaLiga Santander. Va narrar junt amb el mateix Cortés el partit entre l’Atlètic i el València del 24 de gener d’aquest any, que va acabar 3-1 per als ‘matalassers’. Aquests àudios es poden escoltar al canal 4 de Movistar LaLiga o al canal 3 de GOL.