LLEVANT 0 - 2 REIAL MADRID

Un Madrid amb dues cares guanya i és el líder

El Llevant va merèixer empatar en el tram final després d'una hora de bon joc madridista

El brasiler Vinicius va tornar a ser l'únic capaç de marcar per a l'equip de Zidane

zentauroepp55258300 real madrid s brazilian forward vinicius junior celebrates h201004163957 / JOSE JORDAN

Tot i que li tregui mística la fama del futbol, de vegades no fa falta inventar massa perquè tot encaixi. Zidane va posar davant el Llevant l’alineació que hauria firmat qualsevol aficionat blanc abans del partit, amb Vinicius i Asensio per acompanyar Benzema i li va sortir el partit més fluid en atac del Madrid de la temporada, Modric va liderar una hora de partit i Vinicius va marcar, però a l’equip li va costar sumar xuts a porta per sentenciar amb justícia. Ni els errors del Llevant en defensa, després d’un Benzema va xutar al pal, van aclarir el camí blanc d’un altre gol que mai va arribar.

Després dels canvis de Paco López, l’equip de Zidane, va acabar exhaust, sense controlar el partit, sense capacitat per fer mal i sense defensar amb garanties davant un Llevant que es va animar fins a merèixer l’empat i convertir Courtois en el millor jugador del Madrid. Després de la tardana reacció de Zidane, en l’última jugada, Benzema va culminar amb classe un contraatac sense oposició per fer el 0-2.

No sense patiment, el Madrid es posa líder gràcies a Vinicius. El brasiler va repetir com a golejador en dos partits seguits, per primera vegada des que és a Madrid, i ara sí que va marcar amb tots els mèrits, amb un gran xut buscant el pal llarg que va fer la corba perfecta per evitar el porter i per entrar enganxat al pal. En el rebuig d’un córner, el brasiler va tenir el temps i l’espai per concretar en gol una jugada que ha intentat innombrables vegades i que mai havia definit amb aquesta nitidesa i netedat en el xut. En la segona part, només davant el porter, el brasiler va fallar un gol cantat mentre pensava en la celebració.

Canvis efectius

Modric i Valverde van pressionar, van robar pilotes i van fer jugar l’equip a l’atac en el domini territorial que li va concedir el Llevant. La desídia d’altres dies no va aparèixer en una hora, l’equip de Zidane va ser solvent amb la pilota, amb determinació per arribar a l’àrea contrària i sense problemes a la sortida des de darrere, on Modric era l’epicentre.

Modric i Valverde van pressionarEl nou internacional espanyol del Llevant, José Campaña, va picar un córner que Vukcevic va rematar al travesser amb un cop de cap inapel·lable. Va ser la millor temptativa d’empatar abans del descans d’un Llevant que va demostrar després que té grans passadors al mig del camp i velocitat en l’atac per fer mal.

Després dels canvis de Paco López, el Llevant va canviar radicalment la tendència del partit, va generar tres ocasions en cinc minuts i va obligar a aparèixer dues vegades Courtois, de forma decisiva.

Va ser l’inici. Quan es portava una hora de partit, el Madrid passava moments d’angúnia, sense capacitat per mantenir la possessió de la pilota, ni per atacar i el Llevant va tenir temptatives molt clares per empatar, l’última després d’una revisió del videoarbitratge de gairebé cinc minuts que van frenar el ritme. La reacció de Zidane va arribar tard, quan el seu mig del camp deambulava per la gespa darrere una pilota que dominava el Llevant.