TRADICIÓ I INVESTIGACIÓ

La UdL prepara el futur amb una formació personalitzada

El centre, de caràcter públic, ofereix 52 graus, 15 dobles graus i 38 màsters

És l’única universitat del país en la qual tots els estudiants fan pràctiques en empreses

La formació personalitzada és l’aposta principal de la Universitat de Lleida (UdL), un centre de dimensions humanes que permet a l’alumnat ser el protagonista de la seva experiència universitària. Ofereix, a més, un fet diferencial: tots els seus alumnes poden fer pràctiques en empreses, ja que està compromesa amb la realitat social del país, és molt activa entre els seus exalumnes (Alumni UdL) i disposa de convenis amb més de 340 universitats de tot el món, així com una àmplia formació contínua. 

La UdL combina una llarga i fructífera tradició universitària amb una estructura jove i dinàmica que aposta per una formació i investigació de qualitat i per la internacionalització. L’objectiu és permetre a l’estudiant disfrutar del procés d’ensenyament i aprenentatge perquè alhora pugui créixer en les dimensions professionals i personals mentre desenvolupa activitats formatives, culturals o lúdiques. En resum, pretén que l’alumnat participi en diferents activitats per mantenir-se com una universitat viva i amb esperit de millora. Per facilitar aquest procés, compta amb un extens programa de beques i ajuts propis per a la matrícula i l’allotjament i ofereix un tracte especial als alumnes amb dificultats econòmiques.

Reconeixement

La UdL és en l’actualitat la tercera millor universitat de l’Estat en docència i la setena en investigació, segons la classificació U-Rànquing 2020, i l’única universitat pública del país on tots els estudiants fan pràctiques en empreses. També forma part del Campus d’Excel·lència Internacional Iberus juntament amb les universitats de Navarra, Saragossa i La Rioja.

Arran d’una estreta vinculació amb el seu entorn productiu territorial, la UdL gaudeix d’un posicionament rellevant referent als estudis agronòmics i forestals, però també en la resta d’àmbits del coneixement: arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, i enginyeria i arquitectura.

Ubicació

La UdL és la universitat més antiga de Catalunya i una de les més antigues d’Europa. Disposa de quatre campus universitaris a la mateixa ciutat de Lleida i un a la ciutat d’Igualada (Barcelona). En total, ofereix 52 graus universitaris, 15 dobles graus i 38 màsters universitaris a més d’11.000 alumnes durant aquest curs universitari. Acull també 61 grups d’investigació consolidats que pivoten en cinc instituts d’investigació centrats en temàtiques com la biomedicina, l’energia i la sostenibilitat, l’agroalimentació i les ciències socials. D’altra banda, la institució disposa de set centres propis i els centres adscrits de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, l’Escola Universitària de Relacions Laborals, l’Escola Universitària de Turisme Ostelea a Barcelona i el Centre d’Educació Superior Next a Madrid.

Temes:

Apunts Lleida