Higiene qüestionable

Una cambrera d’un bar d’Alacant, acomiadada per mostrar un vídeo amb escarabats

L’amo del local l’acusa de manipular les imatges i assegura que havia fumigat el mateix dia per acabar amb els bitxos

  • ¿Per què la gent està ficant boles de paper d’alumini a la rentadora?

  • Nou truc: ¿Per què la gent està embolicant l’enciam amb paper d’alumini a la nevera?

  • ¿Què passa si prenc un cafè i després faig la migdiada?

  • Mercadona retira aquesta colònia: «He tingut un desengany»

PEXELS/ Roger Brown

Si la presència d’escarabats no sol ser un fet agradable, encara ho és menys si desenes campen al seu aire en un bar. A través de les xarxes socials i WhatsApp s’ha difós un vídeo gravat per una exempleada d’una cerveseria del Grup Sento, situada a la l’Albufereta (Alacant), on es pot veure aquests insectes rondant per les safates de menjar de la barra o a les parets situades a prop de les salses.

La cadena de menjar, especialitzat en ‘montaditos’ i tapes, compta amb set locals més a les províncies d’Alacant i Elx.

Unes imatges amb conseqüències

Després de l’abast viral de les gravacions, ha començat a circular un altre missatge per WhatsApp i Twitter en què, suposadament, l’empleada responsable dels vídeos explica que la van acomiadar quan les imatges van arribar a mans de l’amo. «M’han prohibit entrar a la feina dient-me que estava acomiadada, sense carta d’acomiadament ni res», denuncia l’extreballadora.

A més, afegeix llenya al foc i assegura que l’amo del local «coneixia la situació [que hi havia escarabats] i mai ha volgut posar-hi remei». Finalment, alerta del problema de salut que la situació suposa: «Us agrairia que no anéssiu mai a un Sento i que ho compartiu amb la gent que conegueu».

¿Qui menteix?

Per la seva banda, Pedro Arconada, l’amo de tots els locals del Grup Sento, s’ha pronunciat a través d’unes declaracions a Ràdio Alacant. Així, no només no assumeix el seu error com a responsable de l’establiment, sinó que assegura que el mateix dia es va fer la fumigació del local i que la ja exempleada se’n va aprofitar, ja que «els bitxets estan més alterats i es mouen més». També assegura que la treballadora va manipular les imatges: «Gràcies a les càmeres de seguretat que tinc he pogut treure com ella mou les coses i fa fotos i vídeos».

A més, Arconada desmenteix la versió de la treballadora sobre l’acomiadament, ja que declara que van parlar. «Jo et preparo els papers de l’atur, t’acomiado i et pago el que et toca», explica l’amo que li va dir després d’haver-se reunit. Per ara, l’exempleada no s’ha tornat a pronunciar i l’amo denunciarà el cas en els tribunals.

#Yotambiénsoysento

Amb un to més pacífic i apel·lant al sentimentalisme, el compte oficial del Grup Sento en les xarxes socials ha llançat un comunicat amb l’etiqueta #Yotambiénsoysento. «Us volem recordar que els nostres clients sou el més important per a nosaltres», assegura. També lamenta que «aquesta situació concreta no reflecteix la feina que hem fet durant tot aquest temps. Estem realment entristits pel que significa aquest esdeveniment per a la nostra marca i us assegurem que treballarem dia i nit per recuperar la vostra confiança».

Una confiança que serà difícil de restablir després de veure els escarabats anar amunt i avall.