Salvats dos lloros de morir cuinats en un restaurant xinès a Madrid

La Policia Municipal de Madrid ha rescatat dos lloros Aratinga, un gènere d’aus americanes, que estaven a punt de ser cuinats en un restaurant de menjar asiàtic al districte d’Usera, segons han informat fonts policials.

Els animals van ser confiscats per agents d’Usera durant el transcurs d’una inspecció periòdica anual que van realitzar dissabte passat 18 de desembre en un establiment xinès, que a més tenia el menú només en l’idioma oriental.

Aquests exemplars es trobaven a la cuina amuntegats en un recipient de plàstic, sense menjar ni aigua i al costat dels fogons, on hi havia dos calders amb salsa i es presumeix que estaven a punt de ser cuinats, segons aquestes fonts.

Els responsables del restaurant no tenien la documentació d’aquestes aus, que van ser confiscades per agents de la Unitat de Medi Ambient (UMA) i traslladat al Centre de Recuperació d’Animals Salvatges (CRAS).

L’establiment també va ser denunciat per greus deficiències higienicosanitàries.

Hi havia cartrons al terra de la cuina i bosses de plàstic amb carn en procés de descongelació en mal estat. Alguns productes també tenien un etiquetatge incorrecte.