Polèmic llibre

Bárbara Rey es pronuncia sobre el seu presumpte xantatge al rei Joan Carles

Bárbara Rey torna a estar en el punt de mira després que el seu nom hagi sortit a la palestra en el llibre de Juan Fernández-Miranda i Javier Chicote, ‘El jefe de los espías’, que treu a la llum l’arxiu secret d’Emiliano A. Manglano, exconseller del rei Joan Carles, exdirector del CSID i que va afrontar el presumpte xantatge de la vedet a l’emèrit amb uns vídeos, pel qual s’hauria embutxacat una quantitat pròxima als 4 milions d’euros.

Al llibre es revela una conversa entre el monarca i el seu exconseller en què el monarca explicaria com va accedir al presumpte xantatge de Bárbara perquè no es publiquessin fotos dels dos en actitud íntima. Així, el 1994 s’hauria pagat a l’artista la barbaritat de 25 milions de pessetes a canvi del seu silenci.

No obstant, això no va ser tot, perquè segons descobreixen a ‘El jefe de los espías’ temps després –i amb José María Aznar en el govern– la vedet hauria tornat a fer xantatge a Joan Carles amb un material inèdit gravat al seu domicili (en concret, al seu dormitori) que no deixaria lloc a dubtes, i pel qual Bárbara hauria rebut 100 milions de pessetes d’entrada i 50 al cap d’un any, en porcions mensuals, durant 10 anys, pagades pel CESID.

La reacció

En total, 3,6 milions d’euros que l’ex d’Ángel Cristo hauria rebut a canvi del seu silenci. Un tema del qual mai s’havia parlant tan obertament com en aquest llibre que torna a posar Bárbara al centre de la polèmica.

¿La reacció de la vedet davant aquestes informacions? Una sonora rialla que no ha pogut contenir quan se li ha preguntat pel tema: «Sisplau, ni opino», ha respost Bárbara sobre les afirmacions que es fan a l’obra.

Rey carrega tintes contra els que mantenen que aquesta informació és certa i que es va embutxacar gairebé 4 milions d’euros pel seu silenci. «Per què no vas a parlar amb aquesta gent que en sap tant, a mi m’estàs preguntant coses que jo no sé. Us dono un consell, aquesta gent que en sap tant, que diu tant i que cada un diu una cosa, aneu a parlar amb ells, que ells són els que poden informar-vos que ho saben tot. Són una gent molt preparada i molt culta», ha assenyalat sense especificar a qui es refereix amb aquestes paraules.

Temes:

Joan Carles I