Infracció viral

Indonèsia vol deportar dos ‘youtubers’ per una broma

Un vídeo mostrava com van eludir controls sanitaris a Bali amb una mascareta pintada

Indonèsia vol deportar dos ’youtubers’ per un vídeo viral publicat a les xarxes socials en el qual mostraven com van eludir els controls sanitaris a l’illa de Bali amb una mascareta facial pintada sobre el rostre.

El vídeo publicat a Youtube pel nord-americà Josh Paler Lin, el compte del qual té 3,4 milions de seguidors, mostra la russa Leia Se passejant al seu costat amb una mascareta pintada sobre la cara per un supermercat de la turística Bali, refugi durant la pandèmia de nòmades digitals.

La jove havia sigut parada abans per un guàrdia de seguretat quan intentava passar a l’establiment sense la mascareta, una cosa que és il·legal a Bali des de l’agost passat.

Davant la negativa del guàrdia, els joves tornen a un cotxe i el nord-americà pinta de blau els llavis i la meitat baixa de la cara a la seva amiga per simular una mascareta i així aconsegueixen entrar al supermercat, segons mostra el vídeo.

El clip, publicat el 22 d’abril i que ha sigut retirat dels seus comptes després de la polèmica, ha fet que les autoritats de Bali denunciessin els joves, que publiquen tota mena de bromes a les xarxes socials.

«No tornarà a passar»

«El pla de les autoritats és deportar-los», va indicar aquest divendres Jamaruli Manihuruk, director a Bali de l’Oficina del Ministeri de Justícia i Drets Humans, sense fixar una possible data davant les restriccions als viatges internacionals per avió.

El funcionari indonesi va incidir que els dos joves han violat les regulacions de l’illa i que conforme a la llei d’immigració tots dos han de ser deportats.

La parella va demanar disculpes dijous en un altre vídeo publicat a Instagram, al costat de l’advocat que els representa.

«La nostra intenció amb el vídeo no era ser irrespectuosos o convidar a no portar mascareta. Sinó per entretenir la gent [...] no érem conscients que el que vam fer comportaria aquest rebuig [...] demanem disculpes pel succeït. No tornarà a passar», va dir el nord-americà.

Indonèsia, el país més afectat per la Covid-19 en el sud-est asiàtic, ha registrat des de l’inici de la pandèmia més d’1,66 milions d’infectats, inclosos 45.334 morts.

Actualment, el país es troba amb una xifra estable en els casos diaris confirmats, tot i que preocupen diversos brots descoberts en els últims dies.